Nazilli'de yollar yenileniyor Nazilli'de yollar yenileniyor

Nazilli Belediyesi’nin ekonomik zorluklar içinde olduğunu ve yönetilemez bir hale geldiğini iddia eden CHP’li Meclis Üyesi Erhan Algan, katıldığı organizasyonda gazetecilere dert yandı.  Belediye borçlarının tahminlerinin üzerinde olduğunu ileri süren Algan, "Kayyum’a bırakmayı düşünüyoruz" ifadeleriyle yönetimin çaresiz kaldığını vurguladı. Bu açıklama, belediyenin borçlarının seçim sürecinde sıkça gündeme gelmesi nedeniyle eleştirilerin artmasına da yol açtı. Bazı gazetecilerin ise "Borcu bilerek aday olmadınız mı?" sorusuna; “Bu kadarını tahmin etmiyorduk” cevabını veren Algan’ın seçim öncesi yeterli hazırlık yapmadıklarını da itiraf etmiş oldu. 

Nazilli Belediyesi Kayyuma Mi Birakilacak Chpli Meclis Uyesinden Sok Cikis 476690 Ad627Dba11D9Ccd5E63B66E4E9576049

KAYYUM POLEMİĞİNİ BAŞLATTI!
Erhan Algan’ın açıklamaları, geçtiğimiz günlerde DEM Parti’nin TBMM Genel Kurulu'nda Hakkari Belediyesi'ne terör iltisaklı olması nedeniyle kayyum atanmasının hak ihlallerinin araştırılması için verdiği Meclis araştırma önergesi sırasında yaşanan tartışmaların ardından gelmesi dikkat çekti. Mecliste yaşanan kavgaların ardından gündeme oturan ‘kayyum polemiği’ Nazilli’de ise ekonomik nedenlerle yankı buldu.

Nazilli Belediyesi Kayyuma Mi Birakilacak Chpli Meclis Uyesinden Sok Cikis 476690 0821197Cb1869A10F02B58D0Ffde78D1

BAŞKANIN GÖRÜŞÜ MERAK EDİLİYOR!
CHP’li Meclis Üyesi Erhan Algan’ın manidar çıkışı, Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’i zor durumda bırakırken, parti grubunda aynı görüşte meclis üyelerinin de olduğu bilgisine ulaşıldı. Başkan Ertuğrul Tetik’in yakın arkadaşı olan Erhan Algan’ın, Hangar Cafe’de düzenlenen programda sarf ettiği sözler, belediyenin geleceği hakkında soru işaretleri yarattı. Seçim öncesi eski başkan AK Partili Kürşat Engin Özcan aleyhinde hiçbir demeç vermeyen siyasilerin, göreve geldikten sonra iki ay geçmesine rağmen kuruma ait net borçları kamuoyuna açıklamamaları ve ikili görüşmelerde sürekli olarak borçlara çözüm yerine bahane bulmaları ise kafaları karıştırdı. 

Nazilli Belediyesi Kayyuma Mi Birakilacak Chpli Meclis Uyesinden Sok Cikis 476690 B6498F16274A084675Da2Ab5559D567D

EKONOMİK ÇIKMAZI ÇÖZEBİLECEK Mİ?
CHP’li meclis üyesi Algan’ın, Belediyenin ekonomik olarak çıkmazda olduğu ve yönetilemez hale geldiği yönündeki iddiaları, kurumun mali durumunu bir kez daha gündeme taşıdı. Belediye borçlarının artması, kaynakların yetersiz kalması ve mevcut yönetimin çözüm bulamaması gibi nedenlerin kayyum ihtimalini ortaya çıkardığı söylemlerine neden oldu. Nazilli Belediyesi’nin kayyuma devredilip devredilmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, CHP’li Meclis Üyesi Erhan Algan’ın açıklamaları tartışmaları alevlendirdi. Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik’in konuyla ilgili açıklama yapması beklenirken, Nazilli kamuoyu ise belediyenin geleceği hakkında endişeli.

Nazilli Belediyesi Kayyuma Mi Birakilacak Chpli Meclis Uyesinden Sok Cikis 476690 41Dc014D664C9816032357Ef48Eb9B66

Muhabir: ÜMİT ÖZMEN