Bugün gerçekleşen Kuşadası Belediyesi meclis toplantısında çıkan tartışmaya Kuşadası İYİ Parti tarafından yanıt geldi. İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp, katıldığı meclis toplantısı sonrası bir açıklama yaparak , alınan kararlara sert eleştirilerde bulundu. Pera Çok amaçlı salonda, sabah saat 10.00'da başlayan Kuşadası Belediye meclis toplantısında, konunu, Ali Aydın'ın İYİ Parti'den istifası ile boşalan İmar Komisyonu'na üye seçimi üzerinde yoğunlaşınca, meclisten yükselen farklı sesler gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Mecliste Cikan Gerginlige Iyi Parti Saflarindan Jet Yanit 484127 94C8D18B96538Adc25F3Dc6D14E4247A

BEHÇET ALP BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Toplantı sonrası parti binasında bir basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp ve parti yönetimi, mecliste kendilerini yok sayan düşünceye karşı çıktıklarını ve durumu kınadıklarını belirtti. Basın açıklamasında konuşan Alp, 'Bugün sabah meclis toplantısı vardı ve arkadaşlarımıza destek olmak üzere katılım sağladım. Mecliste Kuşadası'nın sorunları ve gündem maddeleri görüşülmesi gerekirken bir tatsızlık yaşandı' sözleri ile başladığı konuşmasına, 'Bundan dolayı üzüntü duyuyoruz. Bunları yaşamamız gerekiyor. İmar komisyonuyla ilgili bir seçim gündemi vardı. Biz bu konuda bir önerge verdik. Belediye meclis yönetmeliğin göre siyasi parti grubu mecliste kendi komisyonunda kimin görevlendirilmesi istiyorsa bu konuda teklifte bulunur, önerge verir ve ona göre sunar'dedi.

Mecliste Cikan Gerginlige Iyi Parti Saflarindan Jet Yanit 484127 18A9137Cd5D2E9Aa3A657D6658E11105

BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL TEKLİFİMİZE İTİBAR ETMEDİ

Bir önceki meclis toplantısında tekliflerinin yok sayıldığını anlatan Alp, 'Seçimden sonraki ilk belediye meclisinde, komisyon seçimlerinde, Belediye başkanı bizim bu konudaki komisyon tekliflerimize itibar etmedi, değer vermedi. Kendisi meclisteki çoğunluğunu gözeterek, dayatma bir şekilde kendi istedikleri kişileri, bizim adımıza komisyonlara görevlendirdiler. Bu siyasi etik için pek uygun bir davranış değil. Bugün imar komisyonunda Ali Aydın'dan boşalan yere, yönetmelik gereği seçim yapılması gerekiyor. Meclis kurulumuz, imar komisyonunda görev alacak olan arkadaşımız olarak daha önce yapılan grup toplantısı gereği Levent Eryılmaz ismi ile ilgili bir öneride bulunduk. Fakat yine Cumhuriyet Halk Partisi, meclis grubu bizim önerimizi dikkate almadan, kendileri, bizim adımıza tasarrufta bulunarak başka bir meclis üyesi arkadaşımızı ismini önerdiler komisyona. Burada oylama yapıldı ve yapılan oylamada, meclisteki çoğunluğa da dayanarak bizim bir meclis üyesi arkadaşımız Serkan Özkara'yı imar komisyonuna seçti. Bizim tüm meclis üyelerimiz bilgisini, birikimi, donanımı, riyakatiyle her meclis komisyonunda görev yapabilecek donanıma sahiptir. Bunda bir itirazım yok ama biz bir partiyiz ve bir parti olarak ta hangi grupta hangi arkadaşımızın görev alacağı konusunda biz tasarrufta bulunur. Bu bizim yetkimizde olan bir husustur. Dayatmada bulundular ve oy çokluğuyla da bizim kararımızın dışında bir meclis kararı aldılar. Demokrasinin arkasına sığınıyorlar. Bu siyasi nezaketsizlik. Bu konuda Ak Parti meclis üyesi ve sözcüsü Tacettin Özden bir söylemde bulundu. Kendisi bizi desteklediklerini. Kendisine teşekkür ederim' dedi.

Başkan Yüzbaşıoğlu ve yönetimi, mazbata aldı Başkan Yüzbaşıoğlu ve yönetimi, mazbata aldı

Mecliste Cikan Gerginlige Iyi Parti Saflarindan Jet Yanit 484127 5Be7F21Cd62E968004F56D0F30C5Da72

CUMHURİYET HALK PARTİSİ UCUZ SİYASET YAPMAYI MEZİYET SAYIYOR

'Kuşadası'nın çok sorunu var ve bizim bu işlerle uğraşmamamız gerekiyor' sözleri ile konuşmasına devam eden Alp, 'Yaz geliyor, nüfus artıyor çok fazla sorunu var kentin. İnsanlar perişan durumda. Sorunların çözümü konusunda mecliste grup olarak üzerimize düşen önerileri verelim. Halen daha Cumhuriyet Halk Partisi grubu, ucuz siyaset yapmayı bir meziyet sayıyor. Şunu sormak istiyorum, neden bizim imar komisyonuna sunduğumuz arkadaşımızdan rahatsızlık duyuyorlar. Bunun cevabını duymak istiyorum. Bizim grup kararımızın yok sayılmasını kınıyorum. Mecliste bu konuda yaşanan polemikler oldu. Polemikler esnasında bazı Cumhuriyet Halk Partili meclis üyesi arkadaşlarımın hoş olmayan söz ve söylemleri oldu.Bundan dolayı üzüntümüzü de belirtmek istiyorum. Parti iç meselelerinizi buraya taşımayın. Bizim böyle sorunlarımız yok. Biz çiçeği burnunda bir meclis kuruluyuz. Evet bazı şeyler zamanla pekişecek, öğreneilecek, tecrübe kazanacak bu bir süreç nihayetinde siyaset. Ama orada ortamı germenin bir anlamı yok. Bizim irademize saygı duyulmasını bekliyoruz ve bu da en doğal hakkımız.Tüm arkadaşlarımız çok değerli ve çok kıymetli. Biriz, beraberiz ve yolumuza devam edeceğiz. Kuşadası halkının verdiği görevi yerine getireceğiz'dedi.

Muhabir: AYLİN ESER