Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Kent Konseyi, Güvercin Sanat Platformu ve Kuşadası Homeros Şiir Kulübü işbirliği ile Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde gerçekleşen etkinliğe, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı Başkanı (KUSAV) Levent Köylü, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, Mustafa Veli’nin ailesi ve yakın çevresinin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katılım gösterdi.

Yönetimini Ali Gençli’nin ve moderatörlüğünü Belma Bircil Özgün’ün üstlendiği anma programı kapsamında, Mustafa Veli, hazırlanan belgesel gösterimi ile anıldı. Duygusal görüntülere sahne olan programda, davetlilerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları gözlerden kaçmadı. Program kapsamında Veli, sevdiği şiirleri ve kendisini seven dostlarının okuduğu şiirlerle bir kez daha ve sevgiyle hatırlandı.

Mavi Insan Mustafa Veli Siirlerle Anildi 477949 E26F92Fda7Cc68B7E13D72Fe203A358E

MUSTAFA VELİ’NİN EVİNİ ‘HATIRA EVİ’ YAPMAK İSTERİM

Etkinliğin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Dostlarımızı ve sevdiklerimizi kaybediyor olmanın hüznü geçen yıllar içinde içimizde her daim varolacak. Mustafa Veli’yi 6 yıl önce kaybettik. Kendisinin, Kuşadası’nda, Bahçearası Sokak’ta mütevazi bir evi var. Ailesine buradan bir önerim olacaktı. Eğer kabul ederlerse, Mustafa Veli’nin evini hatıra evi yapmak istiyorum.Mustafa Veli bizim yerelde olan ancak yüreği çok geniş bir abimizdi.Çok güzel zamanlarımız geçti kendisiyle. Kendisini saygı ve sevgiyle anıyorum’ dedi.

KUŞADASI MUSTAFA VELİ’Yİ HER ZAMAN HATIRLAYACAK

Anma etkinliği kapsamında konuşan, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ise Mustafa Veli’nin dayısı olduğu ve geçmişte yaşamış oldukları anektodları paylaşarak başladığı konuşmasına, ‘6 sene önce kaybettik kendisini ve o günden bu güne belirli zamanlarda kendisini ve şiirlerini anıyoruz. Bizleri hala bir araya getiriyor olması çok güzel bir duygu. Mustafa Veli, Kuşadası için çok değerliydi. Sanata, insanlara, hayata çok güzel bakar ve yaşamayı çok severdi. Bundan sonraki süreçte, Mustafa Veli’nin adını çok daha güzel işlerde yaşatmak adına bir araya gelmeyi diliyorum ve katılan herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Mavi Insan Mustafa Veli Siirlerle Anildi 477949 31527A4F4Ee6Fc3F4D1A53De9D8784A5

Kuşadası’nın geçmişi ‘Hatırlayan Mahalle’ye konuk oldu Kuşadası’nın geçmişi ‘Hatırlayan Mahalle’ye konuk oldu

ŞİİRE DUYDUĞUMUZ TUTKU BİZİ KARŞILAŞTIRDI

Mustafa Veli ile Söke Doğanbey Köyünde, Entelköy fimi çekimleri sırasında tanıdığını anlatan Ali Gençli ise ‘Şiire olan tutkumuz yüzünden çok kısa bir Sürede iki arkadaş olduk. Çekimler bittiğinde, iki dost olarak buluşmalarımız sürdü. Bazen sahilde kahve sohbetlerimiz oldu. Bazen de düzenlediği şiir etkinliklerine beni konuk etti. Sevecen, romantik ve entelektüel kişiliği ile güzel şeyler paylaştık. Özellikle çekim aralarında şiir üstüne, edebiyat üstüne konuşurduk. Zaman Zaman yaptigi esprilere qüler, şiirlerimizi paylaşır paylaşır veonlar üzerine söyleşirdik. Mustafa Veli’yi her zaman hatırlayacağım çünkü bende çok ayrı bir yeri var’ dedi.

KUŞADASI’NIN SEVİLEN DEĞERLERİNDEN BİRİYDİ

Mavi İnsan Mustafa Veli’nin en yakın arkadaşı ve ruh eşi olarak tanınan, Kuşadası’nın sevilen Radyo Programcısı Belma Bircil Özgün, Mustafa Veli’ye, Kuşadası’nın sanat güneşi denildiğinden bahsederek, ‘Mustafa Veli, tiyatro sanatçısı değil de sadece, ‘Sanatçı Muve Mustafa Veli’ olarak anılmasını isterdi. Sanat galerimizde çok güzel şiir dostlarıyla ilgili programlar yaptı. Kendi şiirlerini okudu ve hepimizi cesaretlendirdi. ‘Bir Yar Sevdim Adı Kuşadası’ adlı televizyon programını hazırladı. Daha Türkiye bilmezken, radyolarda şiir klipleri okuttu. Edebiyatla ilgili dünyayı yüreğimize ve hayatımıza kazıdı.Kuşadası için gerçek bir değerdi ve kendisini asla unutmayacağım’ dedi.

Mavi Insan Mustafa Veli Siirlerle Anildi 477949 6A1Cc7529F8F2A9162F0Be2Ff465A6Fc

Muhabir: AYLİN ESER