Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, (ÇYDD) 119 şubesi, 23 bin üyesi, 25 bin genci ve milyonlarca gönüllüsüyle seslenerek, “Maarif modelini” de müfredat değişikliğini de reddediyoruz’, açıklamasında bulundu. ÇYDD Kuşadası şubesi de yapılan açıklamaya destek vererek,’müfredat değişikliğini reddettiklerini belirterek, çocukların geleceği bizler için her şeyden değerli’ mesajını verdi.

ÇYDD GENEL MERKEZİ DAHA ÖNCE MAARİF MODELİ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

ÇYDD’nin kısa bir süre önce kendi sosyal hesabı üzerinden yaptığı basın açıklamasında, ‘Bir eğitim ve öğretim programı, tüm toplumu ikna eden gerekçelere sahip olmalı; açık ve sağlam bir hazırlık süreci işletilmeli; geniş ve şeffaf bir toplumsal katılım sağlanmalı ve programı test edecek bir pilot uygulama öngörülmelidir’ denilerek, ‘Gerçekten amaç, çocuk ve gençlerimizi çağa uygun bilgi ve becerilerle donatmaksa, bu unsurlar esastır. Bu unsurların hiç birini taşımayan ve bir oldubittiyle getirilen bir değişiklikle karşı karşıyayız. Oysa öğretim programları nasıl bir toplumda yaşamayı ve nasıl bir gelecek inşa etmeyi arzuladığımıza ilişkin hayati bir konudur. Ciddiyet, özen ve hassasiyet gerektirir. Sadeleştirme” gerekçesiyle, öğretim programlarından Atatürk ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, laikliğin, bilimin ve aydınlanmanın çıkarılmasına da asla izin vermeyeceğiz! Beklentimiz demokratik bir ülke ve demokratik bir eğitimdir. Bu nedenlerle, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen müfredat değişikliğini reddediyoruz. Ülkemizin çağdaş geleceği olan çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız’ denilmişti.

Maarif Modele Kusadasi Cyddden Aciklama Geldi 476328 7233C8C4Ef9137F17F0D2A53D4C9351B

KUŞADASI ÇYDD BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Kuşadası Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Münevver Kılıç, gazetemize konu hakkında yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla duyurulan ve incelenmesi için sadece 1 hafta süre veren Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan 70000 itiraz dilekçesinin hiç birini dikkate almayarak, Yeni Müfredat değişikliği maalesef yürürlüğe koymuştur’ diyerek,‘Öğretim programlarından, Atatürk ve devrimlerinin, Cumhuriyetin, laikliğin, bilimin ve aydınlanmanın öğretim programlarından çıkarılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu doğrultuda, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli " adı verilen Müfredat değişikliğini, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezimiz başta olmak üzere, 119 şube ve 7 Temsilcilik olarak kabul etmiyoruz’ dedi.

CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda” CHP'li Bülbül’den sağlık sistemi tepkisi “Aydın’da çökmüş durumda”

Maarif Modele Kusadasi Cyddden Aciklama Geldi 476328 52811F7Cda0393Bc12261D4Adc48Fa32-1

KONUYU YAKINDAN TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

ÇYDD olarak dernek tüzel kişiliği adına, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş, laik ve bilimsel eğitim hakkının savunulması için “maarif modeli” adlı müfredat değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemli olarak Danıştay’da dava açıldığını ve gelişmeleri kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisini, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kuşadası Şubesi Başkanı Münevver Kılıç olarak, yazılı açıklama yaparak vermiştim. Bu noktada, ülkemizin çağdaş geleceği olan çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız’ dedi.

Muhabir: AYLİN ESER