Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı, Türkiye'deki yeme-içme sektöründeki fiyat tarifelerinin illere ve işletme sınıflarına göre federasyon tarafından onaylanması talebinde bulundu.
Karabağlı, yeme-içme sektöründe fiyat artışını tetikleyen girdi maliyetleri, komisyonlar ve vergi gibi sorunlara dikkat çekerek, sektörün tedarik edeceği ürünlere daha kolay ve uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için odaların ve federasyonların tanzim ve tedarik kooperatifleri kurmasını önerdi.
Ayrıca, konutlarda kira artışına sınırlama getiren düzenlemelerin işyerlerini de kapsamasını, kira stopajlarının kira geliri elde eden mülk sahibi tarafından karşılanmasını ve işyeri tahliyelerinin zorlaştırılmasını istedi.
Karabağlı, fiyatları Etiketleme Yönetmeliği'nde düzenleme talep ederek, fiyat tarifelerinin 81 ilde faaliyet gösteren odalar tarafından sınıflarına göre belirlenip federasyon tarafından onaylanması gerektiğini vurguladı. Onaylı fiyat tarifelerinin kayıt altına alınması ve işletmelere verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, denetim sırasında denetçilerin onaylı tarifeyi kontrol ederek asılı tarifelerle karşılaştırmasının daha sağlıklı bir denetim süreci sağlayacağını ifade etti.