Kuşadası Kat Hizmetleri Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin, (KUŞHED)Kuşadası Seven For Life Otel’de düzenlenen tanıtım toplantı organizasyonuna KUŞHED Başkanı Şerife Çimen, KUŞHED Yöneticileri, Hoted Derneği'nin kurucusu, Onursal Başkanı Hakan Halit Yeni, Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurhayat Altay, Bodrum Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Tunç, Marmaris Kat Hizmetleri Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Yazıcı, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı, Korumar Ephessus Otel Genel Müdürü Tacettin Özden katıldı. Organizasyon sonunda, tanıtım gecesine destek veren Aqua Fantasy Otele, Varol Tekstile, Çekin Üniformaya, Ege Modern Laundrye, Prokan Buklete, Kartem Laundrye, SFS Reklam ve Matbaacılığa ve Keskin Gür Taşımacılık’a teşekkür plaketi verildi.

Kushed Kusadasina Merhaba Dedi 485926 B51054De905474D3263D5Cff88B1B00A-1

HİZMET ADINA HER ZAMAN EN İYİYİ HEDEFLEDİK

KUŞHED Başkanı Şerife Çimen’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Çimen, ‘Bu güzide derneği kurmayı planlarken temel amacımız; mesleğe yeni başlamak isteyen kişilere mesleğimizi tanıtmak, zor yanlarına rağmen onlara mesleğimizi sevdirmek, mesleğe başlamış, kariyer planlamasını bu yönde yapmak isteyen her bir yönetici adayına mentorluk yaparak eğitmek ve onlara gereken desteği vermekti. Bizler mesleğe başladığımız zamandaki yatırımcıların, birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımızın beklenti ve mücadelelerinin, değişen ve gelişen zamanla, internetin hayatımıza girdiği an itibariyle, başta misafirlerinin beklentilerinin tamamıyla değişmesiyle yaşanan savaşın bilincindeyiz. Bu hizmet savaşında biz her zaman en iyi hizmeti vermeyi hedefledik. Bunun için çalıştık. Şimdi bu yolda devam edecek arkadaşlarımıza da ihtiyaç duydukları her türlü desteği vermeye hazırız. Bu vesile ile, mesleğe ilk başladığım bu muhteşem şehre, canım Kuşadama mesleğim adına katkıda bulunup, vefa borcumu ödemek şansına sahip olduğum çok gururluyum’ dedi.

Kushed Kusadasina Merhaba Dedi 485926 60A0D7C944Eb5Bbcce39Ed4B41587C1A

EMEKÇİYE YATIRIM YAPMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ

Toplantı organizasyonuna onur konuğu ve konuşmacı olarak katılan Onursal Başkan Hakan Halit Yeni ise, ‘20 yıldır her platformdan sorunları dile getirmekten tabiri caizse dilimizde tüy bitti ama değişen hiçbir şey yok. Hala lojman koşulları berbat durumda, sosyal ve yasal haklar konusunda bir adım öteye gidemedik. Çalışma saatleri hala çok uzun, 5-6 ay kıskacından çıkamadık. Az adam çok iş mantığından çıkamadık, yemekhaneler ve personelin yaşam koşullarında bir değişiklik yok. Aksine daha da kötüye gidiyoruz. Kısacası gelinen noktada sektöre eleman kazandırmak için değil, terk etmeleri için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Kıymetli işverenlerimize Kuşadası'ndan bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Sürdürülebilirlikten bahsetmek için bir an önce hiç vakit kaybetmeden bir şeyler yapılması zorunlu hale gelmiştir. Emekçiye yatırım yapmak için neyi bekliyorsunuz. Bu sezon iyiden iyiye açığa çıkan personel açığı önümüzdeki sezon ve gelecek yıllarda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağımızın açık bir göstergesidir. Kaldı ki eğer bu konularda acil önlemler alınmazsa yönetici kadroları yani çekirdek kadrolarınızı da kaybedeceğinizden hiç şüpheniz olmasın dedi. Yeni, ayrıca, Türkiye Housekeeper'lar federasyonunun kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

DEVLETİN EMEKÇİLER KONUSUNDA DESTEĞİ ŞART

Organizasyonda söz alan Kuşadası Otelciler Birliği (KODER) Başkanı Tacettin Özden’de, sıkıntıların farkında olduklarını ve gelinen noktanın maliyetler başta olmak üzere çeşitli sebeplerinin olduğundan bahsederek, ‘Sezonun kısa olmasının eleman kaybındaki en büyük nedenlerden biri. Eldekileri tutup, yeni yüzler kazanmak için Otelciler Birliği ve Türofed olarak konu hakkında çalışmalar yaptık. Bu noktada, devletin emekçiler konusunda desteği şart. Ayrıca, KUŞHED 'in çalışmalarına destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz’ dedi.

Aydın'da feci kaza: Virajı alamayan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti Aydın'da feci kaza: Virajı alamayan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti


 

Muhabir: AYLİN ESER