Kanber'den çağrı! 'Tüm Aydınlıları bekliyoruz' Kanber'den çağrı! 'Tüm Aydınlıları bekliyoruz'
O ilk maç heyecanını anlatırken; hani, başkan olduktan sonra yeşil sahaya adım attığı o ilk an’ı; heyecandan istemdışı yaşla dolan gözlerinde gördüm Kuşadasıspor’u. Kaleye giden gol misali nefesini tutmuş ; adının geçtiği tribün tezahüratlarında kalbi delip geçen koskocaman bir heyecan. Kuşadası’na sevdalı ve siyahına beyazına hayran.

Kuşadası’nın olmazssa olmazı Kuşadasıspor Kulübü’nün kapısını çaldım. Gencecik, dinamik, çiçeği burnunda Başkanı Ferdi Zenginoğlu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.kusadasispora-adanmis-bir-hayat-kusadasispor-baskani-ferdi-zenginoglu-439529-e084d5c9771f5658933692eec47d715c.jpgKuşadasıspor’un, şenlik tadında gerçekleşen yeni transferler imza töreninde, geminin dümenindeydi Başkan Ferdi Zenginoğlu. Başakanım sizi tanıyabilir miyiz?

Ağrı-Patnos'ta doğdum. İlkokul ve ortaokul eğitimini buarada tamamladıktan sonra Van Erciş Süper Lisesi'nde eğitimini de tamamladım. Üniversiteye devam etmek için Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni tercih ettim ve buradan da başarıyla mezun oldum.

Ağrı’dan Kuşadası’na başlar yolculuğu. Kuşadası’na adapte olmak sizin için zor oldu mu?

Bundan 20 yıl önce geldim Kuşadası’na. Başlarda yeni bir şehre gelmiş olmanın mücadelesinin tadına bakmış olsam da ticaretle başlayan iş hayatımda kısa bir sürede başarı merdivenlerini tırmandığımı düşünüyorum. Başarılı işler yaptım ve toplum tarafından takdir topladım ki çeşitli prestij ödüllerine de adım geçti. Bir süre aktif siyasetle de ilgilendim. Kuşadası’na yararlı olmak ve gelecek adına ardımda güzel işler bırakmak için uğraşıyorum ve dileğim Kuşadasıspor’un da umut ettiğim biçimde hayatımda olmasıdır.

Konu Kuşadasıspor olunca, çıtayı en yükseklere çıkartmak kaçınılmaz son diye düşünüyorum. Göreve başladığınızdan bugüne ne gibi duygular yaşadınız?

Başkan olmadan önce sporla içiçe bir yaşamım vardı. Bir yandan sıkı bir taraftar olmanın heyecanı diğer yandan da toplum için yararlı değerler bırakma isteği neticesinde siyah beyaz formanın çatısı altına düşünmeden girdim. Artık tribünde değil de yeşil sahada takımımla birlikte mücadele verecek bir kaptan olduğumu düşündüm. Bu ister istemez stres ve gerginliği beraberinde getirse de kendim seçerek girmiştim bu yola ve dönmeyi bir an olsun düşünmedim. Geçmişi şampiyonluk kupalarıyla dolu olan; nice profesyonel futbolcuları ve kulüpleri sahasında ağırlayan efsane Kuşadasıspor’un bayrağını elinde tutmak kolay bir iş değil. Göreve gelir gelmez de kolları sıvadım zaten.

İlk’ler her zaman heyecan vericidir. Göreve başladıktan sonra çıktığınız ilk maçınızda neler hissettiniz?

Ağrı’da gittim ilk maçıma. 1800 kilometre yol. En uzak deplasmanımızdan bir tanesiydi. Son dakikada berabere kaldık. Oradan aldığımız bir puan ile geri dönmüştük. Hava soğuk ve şartlar zordu gerçekten. Çok heyecanlıydım. Başkan olduktan sonra takımımla birlikte ilk kez yeşil sahaya adım atmıştım. Bu öyle büyük bir heyecandı ki elimden gelse sahaya çıkıp futbolcularımla birlikte top koşturacak kadar heyecanlıydım. Kaleye girip kalecinin yanında kaleyi korumayı bile geçirmiştim aklımdan yani heyecanım o kadar büyüktü.

Heyecanınız devam ederken Akhisar’dan galibiyet sesleri yükseldi. Galibiyet hakkında duygularınızı da alabilir miyiz?

İkinci yarıya galibiyetle başlamak bizim için çok önemliydi. Akhisar deplasmanının zor geçeceğini biliyorduk ve bu engeli kayıpsız 3 puan ile atlattığımız için çok mutluyuz. Bundan sonra ki hedefimiz hiç puan kaybı yaşamadan şampiyon olmak. Hocamıza ve futbolcu kardeşlerime güveniyorum ve sonuna kadar arkalarındayız. Ben ve değerli yönetimim daha güzel işler başaracağız kimsenin şüphesi olmasın.
Şampiyonluk ekip işidir diye bir söz vardır.

Sizin için ekip ne anlama geliyor?

Bu görüşe tamamen katılıyorum. Kuşadasıspor Kuşadası için bir markadır. Kuşadasıspor Kuşadalılar ile birlikte koskocaman bir ailedir. Belirli bir zümrenin değil Kuşadalılar’ın ortak değeridir. Kulübümüz olarak, gerek yönetici arkadaşlarımız gerekse futbolcularımız dengeli bir yapıda çalışarak ve en önemlisi de fikir alış verişlerinde bulunarak eksik yanlarımız tamamlamaya fazlasıyla önem veriyoruz. Bu çatı altında, birimizin derdi hepimizin derdidir prensibini dikkate alıyoruz. Kuşadalıların takıma olan güveni ve verdikleri değer bizler için o kadar büyük bir anlam taşıyor ki. Maçlarda, tribünlerde bu taraftarın heyecanı inanın futbolcularımız ve bizler için en büyük gücü oluşturuyor. Kuşadası’nda yaşayan iş insanı, şirket ve firmaların, taşın altına elini koyarak Kuşadasıspor’a destek olmalarını istiyoruz. Buradan taraftarlarımıza ve camiamıza da sezon sonuna kadar maçların giriş ücretinin benim tarafımdan karşılanacağını müjdelemek istiyorum ve herkesi takımımıza destek olmaya davet ediyorum.kusadasispora-adanmis-bir-hayat-kusadasispor-baskani-ferdi-zenginoglu-439529-8d560b9778e2c1e44301a985cacb788a.jpg

Kuşadası, Kuşadasıspor’u çocuğu gibi gören bir Belediye Başkanı’na; Ömer Günel’e sahip. Bu konuda düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

24 yıl sonra Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel sayesinde ilk defa Kuşadasıspor ayağa kalktı ve biz de varız dedi. Bir belediye başkanının yapabileceği en yüksek seviyelerde desteği bizden bir gün olsun esirgemedi. Kuşadası’na ve Kuşadasıspora gönül veren bir başkan olduğu için her zaman yanımızda oldu. Kademe kademe artan bu başarılarımızı Ömer Günel’e borçluyuz. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, öncelikle ,Kuşadasıspor’un ruhunu taşıyan gerçek bir taraftardır bizim için. Kuşadası’nda spora ve sporcuya verilen değer devam etsin ve yükselsin, Kuşadasıspor sahipsiz kalmasın diye elini taşın altından asla çekmeyen Belediye Başkanı’dır Ömer Günel. Kulübe yapmış olduğu desteklerden öte futbolcularımızı kendi çocukları gibi görerek bağrına bastı. Hakkını asla ödeyemeyiz. Kendisinin desteğiyle kulübümüzün başına getirildikten sonra, kulübümüz adına yapmış olduğu fedakarlıklar bizleri çok mutlu etti. Kendisine gazeteniz aracılığı ile de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Kuşadası Özer Türk Stadyumu’nda tadilat ve yenileme çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Belediye Başkanı Ömer Günel, saha içinde olduğu kadar saha dışında da yanınızda diyebilir miyiz?

Evet tabi ki diyebiliriz. Özer Türk Stadyumu’nu sadece futbol maçları için düşünmemek lazım. Açıldığı günden bu yana, futbol maçlarından resmi kutlamalara, Altın Güvercin Beste Yarışması’ndan çok kapsamlı organizasyonlara ev sahipliği yaptı ve yapmakta. Belediye Başkanımız Ömer Günel göreve geldikten sonra stadyumun eksiklikleri giderilerek çok daha modern bir görünüme sahip oldu ki stadyum içerisinde halen çalışmalar devam ediyor. Ev sahibi ve konuk futbolculara ait kullanılan bölümde yer alan soyunma odaları ve duşların yanı sıra odalarda bulunan eskiyen zemin ve duvar fayansları baştan sona yenileniyor. Protokol tribünü genişletiliyor. Kısa bir süre içerisinde, Stadımız, yepyeni çehresi ile Kuşadalıları selamlayacak.kusadasispora-adanmis-bir-hayat-kusadasispor-baskani-ferdi-zenginoglu-439529-0fe9921227d9aa103d4c8de3771f03e4.jpg

Her işin vardığı bir nokta vardır. Kuşadasıspor’da sizin amaçladığınız neler var?

90 yıl önce kurulan bir takımız. Başarılarımız o kadar çok ki. Kuşadasıspor, 24 yıl boyunca kimsesiz kalmıştı. Zamanında kazanılan ki büyük emek verilerek kazanılmış zaferlerdi onlar. O zamanın kupaları bile tozlu rafların ardından gün yüzüne çıkmayı bekliyordu. Şampiyonluk görmüş o kupalar,ı tozlu raflardan indirerek ait oldukları yerlerde muhafaza ettik. Amacımız, Kuşadasıspor’u, sportif başarı anlamında en üst seviyelere çıkarmak olacak. Kazanacağız. Kuşadasıspor’un geçmiş tarihinden bugününe baktığımız zaman, şampiyonluğu gerçekten hak eden bir takım olduğunu görmemiz mümkün. Kuşadalılar; her nerede olursa olsun maçlarımıza gelerek, takımımızı asla yalnız bırakmayan güçlü taraftarımız bunu hak ediyor. Hepsi birbirinden değerli yönetici arkadaşlarımla kolları sıvayarak görevi devraldım. Kuşadasıspor’a büyük hedefler koyduk. Kuşadasıspor’u, 81 ilde nasıl daha kaliteli bir kulüp , başarılı bir takım haline getirebiliriz diye düşündük. Bu düşünce çerçevesinde mevcut transferlerimizi yapmaya başladık. Yaş ortalamasını düşürdük ve bu bağlamda genç sporcularımıza öncelik tanıdık. Amacımız ikinci lige ve oradan da birinci lige çıkartarak Kuşadası taraftarına bu başarımızı hediye etmek. Elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.kusadasispora-adanmis-bir-hayat-kusadasispor-baskani-ferdi-zenginoglu-439529-f5462a9e5a88ccea683d30c5d9d789d2.jpg

Konu gençler olunca sorumluluğunuz daha da artıyor olmalı?

Takımımızı ileriye taşırken alt yapıya da büyük önem verdik. Altyapıda yetişen genç arkadaşlarımızı A takımına kazandırmak en büyük hedeflerimizden bir tanesidir. Gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesi bizleri fazlası ile rahatsız ediyor. Gençlerimize sağlıklı ve sporla içiçe olabilecekleri ortamlar hazırlama çabası içindeyiz. Altyapımızı güçlendirerek bu çocuklarımızı ailemize katarak gücümüze güç katıp diğer yandan da daha sağlıklı ve spor bilinci olan nesiller yetiştirmek istiyoruz.Bu söylediğim kulüp olarak bizlerin en büyük hedefi. Şuan spor kulübü olarak futbol branşında oyuncu yetiştiriyoruz ancak önümüzdeki dönemlerde spor branşlarımızı çoğaltarak genç arkadaşlarımıza çok daha yönlü destek olmak arzusu içerisindeyiz. Halkın talebine göre uygun olan hizmetleri kulübümüz bünyesine kazandırmaya gayret edeceğiz.kusadasispora-adanmis-bir-hayat-kusadasispor-baskani-ferdi-zenginoglu-439529-73cfd5a771491b79b8ec838c937ddfc8.jpg