Turizm Haftası kutlamalarının Kuşadası’ndaki adresi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Kuşadası Kampüsü oldu. Fakülte ve Mezunlar Derneği’nin işbirliği içerisinde gerçekleşen etkinliklere yoğun bir katılım gerçekleşti. 

YOĞUN KATILIM 
Etkinliğe Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri ÖzdoğanKuşadası Otelciler Derneği (KODER) Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, Kuşadası Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver ve kent konseyi temsilcileri , Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi ve Kent Müzesi (KUAKMER) temsilcileri, Kuşadası Fotoğraf Dostları (ADAFOD) temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katılım gösterdi. Program sonunda katılımcılara Teşekkür belgeleri takdim edildi. 

Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 35E4C141A7237F84689Bd8C5A60E6C10

EFE GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik programı kapsamında, 'Turizmde Kadın İstihdamı’ adını taşıyan panel düzenlendi. Kadının turizmdeki yeri, çalışan kadın olarak turizmde yaşanan artı ve eksilerin masaya yatırıldığı panele konuşmacı olarak Burçin Usta Özbay, Bilge Mençü ve Lori Yeremyan katıldı. Programda, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Mezunu Caner Teke’nin sergilediği Solo Efe gösterisi uzun süre ayakta alkışlandı. Turizm Fakültesi’nin Voleybol branşında başarı gösteren sporcu öğrencilere kupa ve ödüllerinin de verildiği program fakülte müzik grubu Set’in muhteşem performansı ile sona erdi. 

Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 8F9495B9F003A97257067Fb6Ed431F1A

"ÇÖZÜMLERİ BİRLİKTE ÜRETELİM"
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kuşadası Belediye Balkanı Ömer Günel, Turizm Haftası’nın Turizm Fakültesi’nde kutlanıyor olmasından ötürü mutlu olduğunu belirterek, "Turizm kentinin belediye başkanı olarak, turizmde yaşanan eksilerin ve artıların farkındayız. Bunları hep birlikte yaşıyoruz. Çözümleri de birlikte üretme noktasında, olabildiğince okul yönetimimizle ve bu kentin diğer bileşenleriyle birlikte olmaya çalışıyoruz. Kuşadası turizmde, yine her zaman olduğu gibi Amiral Gemisi misyonuna devam edebilsin. Sizler bu okullardan mezun olun ve mümkün olabildiğince çoğunuz Kuşadası’nda kalarak, kentimizin bir turizm kenti olabilmesi noktasındaki çabalarınızı devam ettirin. Beklentilerinizi de bu noktada karşılayabileceğimizi düşünüyorum."

Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 Ca347E8D5De7F2098184C2856E4B0Bf2

" TURİZM FAKÜLTESİ’NDEN MUTLU OLARAK MEZUN OLABİLMENİZ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ" 
Başkan Günel konuşmasının devamında: "Birlikte çalışma, üniversitemize katkı koyabilme noktasında bir işbirliği içerisinde olmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar yaptıklarımız var ve bu günden sonra yapacaklarımız da var. Ben de bu kentin bir yöneticisi olarak , öğrenciliğin ne demek olduğunu bilen bir arkadaşınız olarak olabildiğince sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Gazibeğendi’de yürüttüğümüz akşam yemeği uygulamamız devam ediyor ve çeşitlenerek devam edecek. Ücretsiz sosyalleşme alanı taleplerinizi, kantin taleplerinizi çok iyi biliyorum ve her biriyle ilgileceğim. Sizlerin bu fakülteden mutlu olarak mezun olabilmeniz için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Hepinizin turizm Haftasını bir kez daha kutluyorum" dedi. 

"KADIN İSTİHDAMI’NIN TURİZMDEKİ YERİNİ VE ÖNEMİNİ KONUŞMAK İSTEDİK"
Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Özdoğan ise 'Turizm Haftamız kutlu olsun' diyerek başladığı sözlerine, "Turizm Haftası etkinliğimizin ilki 1977 yılında Mart ayında yapılmış ancak havaların soğuk olması nedeniyle Nisan ayına alınmış. 1983 yılından bu yana da Nisan ayının ikinci haftası kutlanmaktadır. Turizm bizim için çok önemli. Gelişmekte olan ülkelerin temel dayanağını turizm oluşturuyor. Buradaki bir çok insan gelirini turizmden sağlıyor ve sağlayacak. Turizmin ülke ekonomisine çok büyük katkıları var. Her yıl geçmiş senenin durumunu özetleyerek gelecekte bizi ne bekliyorun analizini yapardık ancak bu sene bir değişiklik yaptık çünkü ülke turizm gelirleri artıyor. Rakiplerimizin bir çoğunu enkarte etmiş durumdayız. Tabii ki kaliteden de ödün vermeden bu işi yapıyoruz. Bizim amacımız bu sene yine sürdürülebilir turizmin önemli bir boyutu olan sosyal kısmı. Kadın istihdamını konuşarak turizmin bu yönüne açıklık getirmek istedik" şekilde konuştu. 

"TURİZM BAYRAĞINI SİZ GENÇLERE DEVREDECEĞİZ" 

Etkinlik kapsamında konuşan, Kuşadası Otelciler Derneği (KODER)Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden de, turizm sektörünü emanet edeceği arkadaşlarını bir arada görmekten mutlu olduğunu belirtti. Özden, "Ben de sizleri gibi bu sıralardan geçtim ve bu günlere geldim. Bayrağı artık sizlere devredeceğim ve bu da beni çok heyecanlandırıyor. Turizm sektörü bu ülkenin en önemli değerlerinden bir tanesidir. Eğer ülkemizi kalkındırmak istiyorsak bizim iki tane yapmamız gereken iş vardır. Birincisi kaliteli ürün üretip satacağız, ihracat yapacağız. İkincisi de turizmdir. Turizm de iyi işler çıkartarak, kazanarak ülkemize katkı sağlayacağız ve zenginleştireceğiz. Bizim sektöre kazandığımız her para döviz olarak ülkemize kazanç sağlıyor. Turizm sektörü tamamen istihdama dayalı, insan gücüne dayalı bir sektördür. Sektörümüz ilk başlarda zor gibi görünüyor ama bu sektör gerçekten geleceği olan, kariyer yapabileceğiniz ve çok iyi getirileri olan bir sektördür. Dünyanın her yerinde çok başarılı genel müdürlerimiz var ve ülkelerini en iyi şekilde temsil ediyorlar. Sizler de mesleğinize sahip çıkarak kendinizi çok iyi geliştirin ve bu bayrağı bizlerden alarak ülkenizi de en iyi yerlerde ve şekilde temsil edin. Turizm haftanızı kutluyorum" dedi. 

Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 E91Eca700D56F9C6C25067A8860Cf516

"İNSAN KAYNAĞI POLİTİKASININ OLMAMASI BÜYÜK BİR SORU İŞARETİDİR" 

Altıntaş’ın acı günü Altıntaş’ın acı günü

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Mezunlar Derneği (ATİOYOMED) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özkan ise konuşmasında, turizm sezonunun başlaması ile bitişi arasındaki zaman dilimine değinerek başladı. Erdoğan Özkan, "Turizm sezonu başlar ve biter. Bu esnada çalışanların nasıl çalıştığı, gelen misafirlerin nasıl ağırlandıkları, yataklarını kimlerin yaptıkları, resepsiyonda kimlerin tarafından karşılandıkları,yemeklerini kimlerin yaptığı bunu yapan çalışanların çok konuşulduğunu görmezssiniz. Bu kadar büyük bir ekonomik değeri yaratan otellerin bunu hayata geçirebilmek için nelerle mücadele ettiğini bir yerlerde konuşulduğunu duymazssınız. Turizm içerisinde insan unsurunun en güçlü olduğu sektörlerden bir tanesidir. Fakat ilginçtir ki Türkiye’de turizm sektörünün insan kaynağını nasıl yöneteceğimize baktığımız bir politika henüz mevcut değildir. Binlerce öğrenci hali hazırda mezun olurken şu an turizm sektöründe personel sıkıntısının yaşanması bir çelişkidir. Bir taraftan turizmci yetiştiriyoruz ancak diğer tarafta oteller çalıştıracak personel bulamıyor. Bu aslında bir politika eksikliğinin teyididir. Bir turizm politikası ve sürdürülebilir bir meslek yasası oluşturulması gerekmektedir. Aksi takdirde sadece meslek çalışanları olarak bu noktada bizler konuşuyor olacağız. Bizler, Turizm Mezunları Federasyonu olarak meslek yasasının vücuda geçmesini için çabamızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 F33E9889Ead151B41452D1149211F3C5Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 E828Ac36032C06D02C3Ed31F03Bf1936Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 D6637D91E90756F250A19C0Af2C1D45FKusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 121324893D300B9164621Cc333714850Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 994960B99A01E53D8F669Cb7Ac2236A7Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 1818F44331Cc0A62Bef45C15A04521E8Kusadasinda Turizm Haftasi Dopdolu Bir Programla Kutlandi 462782 8C4180Df2Cbb969Fc1E22B871D3C32Ec

Muhabir: AYLİN ESER