Proje çalışmalarından bahseden mahallenin kadın muhtar adayı çıktığı yolda mahalleliden destek istedi.

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala Kuşadası’nda adaylar son viraja girmenin verdiği heyecanla kolları daha fazla sıvadı. Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Altunbaş’ta, Kuşadası için çalışmalarını hızlandıran kadın muhtar adaylarından bir tanesi. İlk muhtar adaylığı deneyimini 2014 yılında, 9 adaya karşı yarışıp 15 oy ile kaybeden Altunbay, şimdi yepyeni bir seçim atmosferinde Cumhuriyet Mahallesi için mücadele ediyor.

MAHALLEMİZDE YEPYENİ BAŞLANGIÇLAR YAPMAK İSTİYORUM

20 yıldır Kuşadası’nda yaşayan ve iki çocuk annesi olan Fatma Altunbaş, mahallesi için vazgeçilmez bir isim olmayı başarmış. Mahallesi için güzel işler yapmayı isteyen ve bu düşünce çerçevesinde adaylık sürecine adını yazdıran Altunbaş’ın adı, mahallede, yardımseverliği ile ön planda kendisini gösteriyor. İnsanları dinlemenin ve onların kalbine dokunmanın bu noktada büyük önem taşıdığını anlatan Altunbaş, ‘Mahallede geziyor ve vatandaşları dinliyorum. Yapmak istediklerimi anlatıyor ve onların beklentilerini belirliyorum. Mevcut belediye ile birlikte koordineli bir şekilde ve daha fazla insana dokunarak, mahallemiz için çözümler üretmek benim tek amacım. Kadın olduğum için daha anaç bir çerçevede kucaklamaya çalışıyorum mahalle insanını ve kendi problemlerim gibi dinliyorum ve sahipleniyorum her bir isteği.

KADININ HAYATTAKİ DEĞERİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Günümüzde, kadın hayatın her alanında aktif olarak çalışıyor artık. Evde nasıl çalışıyorsa ev dışında da aynı şekilde üretiyor ve elinden ne geliyorsa yapıyor. Kadın elinin hayata değmesi ve kadının hayatı ilmek ilmek işlemesi ortaya çok daha yararlı ve güzel işler çıkartacaktır benim düşüncem bu yönde. Muhtar olduğum zaman tamamen bu perspektifte bakacağım mahallemize ve kentimize.Yapmak istediğim çok fazla proje var. Özellikle kadınlar, kız çocuklarının eğitimi ve gelişimi, sokak hayvanları konularında yararlı işler yapmayı istiyorum. Bu noktada vatandaşların desteğini istiyorum. Yanımda olsunlar ve birlikte, el ele çok güzel işlere imza atalım.


 

Kaynak: AYLİN ESER