ÖNEMLİ UYARILAR
“Kurban Bayramı'nın ilk günü geceye kadar devam eden bir mide sorunu yaşamak istemiyorsanız kahvaltınıza et dahil etmeyin” diyen Alak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Normal bir et mide tarafından 4 saatte sindirilirken taze kesilmiş etin 8 saatte sindirildiğini unutmayın. Etin tüketim miktarı kadar pişirme yönteminin de midenizi etkileyeceğini unutmayın. Kurban Bayramı'nda yağlı kavurmalar yerine haşlama veya ızgara et tercih edin. Hayvanlardaki bazı hastalıklar insanlara kolayca bulaşabilirler. Bu hastalıklardan korunmak için eti pişirirken çiğ kalmamasına özen gösterin. Artan etlerinizi derin dondurucuya kaldırırken mutlaka birer yemeklik olacak şekilde düzenleyin. Çözünüp donan etler çok çabuk mikroorganizmalar üretebilmektedir. Etin çözünmesini istiyorsanız kesinlikle oda sıcaklığında değil dolabın bir alt bölmesinde bekletin. Bayramda tatlı tercihinizi sütlü tatlılardan yana kullanın. Misafirlikte ikram edilen tatlılardan tabak dolusu yemek yerine tadımlık alın. Kurban etinden yaptığınız yemeğin yanında mutlaka bol limonlu, yeşillikli salata bulundurun. Günlük et tüketiminizi bir öğün ve bir porsiyonla sınırlandırın."
Muhabir: Yazar Silinmiş




