Geçtiğimiz yıl köpeği Tina’yla ormana yürüyüşe giden ve kendisinden 312 gün boyunca haber alınamayan Korhan Berzeg’in cansız bedeninin bulunduğu tahmin ediliyor. Balıkesir’in Gönen ilçesinde yaşanan bu gizemli olayı duyanlar Korhan Berzeg kimdir sorusunun cevabını araştırıyor. Korhan Berzeg olayı nedir başta olmak üzere tüm merak edilenleri paylaşıyoruz!

Korhan Berzeg Kimdir?

Ünlü ekonomist Korhan Berzeg 1940 yılında Balıkesir’de dünyaya gelmiştir. Korhan Berzeg Yahudi mi sıklıkla merak edilse de dini mezhebine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Berzeg baba tarafından Çerkes kökenlidir.

Korhan Berzeg bir dönem İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde profesör olarak görev almıştır. Korhan Berzeg’in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de hocası olduğu bilinmektedir.

İlerleyen yıllarda Korhan Berzeg Amerika Birleşik Devleti’ne gitmiş ve Dünya Bankası’nda çalışmıştır. 12 yıl önce emekli olan Berzeg İstanbul’un Büyükada ilçesine yerleşmiştir. Son yıllarda ise eşiyle birlikte Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evinde yaşamını sürdürdüğü bilinmektedir.

Korhan Berzeg Kimdir 3

Korhan Berzeg Olayı Ne?

Korhan Berzeg kimdir yanıtladıktan sonra gündem olma sebebine değinelim. Korhan Berzeg geçtiğimiz yaz Balıkesir’in Gönen ilçesinde yazlık evinden köpeği Tina ile birlikte yürüyüşe çıktı. Ardından eve geri dönmeyen ünlü ekonomistten haber alınmamıştır.

Kayboldukları günden 74 gün sonra Doberman cinsi eğitimli köpeği Tina’nın temiz ve bakımlı bir şekilde eve dönmesi büyük merak uyandırdı. Yapılan araştırmalar doğrultusunda Tina’nın doğada kalmadığı tespit edildi.

Ekipler Tina bırakıldıktan sonra Berzeg'in atılma ihtimali üzerine civardaki kuyuları boşaltıp, içini kameralarla izledi. Berzeg, Armutlu Mahallesi'ndeki evinden Çanakkale sınırına kadar 325 kilometrekarede arandı. 50 kişilik ekiple sürdürülen arama çalışmaları, Korhan Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra sonlandırıldı. Korhan Berzeg’in evlerindeki bilgisayarları inceleyen ekipler yaklaşık 20 kişinin ifadesini alsa da buradan da herhangi bir sonuca ulaşılamadı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: At yarışlarında yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı: At yarışlarında yeni dönem!

Korhan Berzeg Kimdir 2

Korhan Berzeg Bulundu Mu? Nerede Bulundu?

23 Nisan 2024 tarihi saat 13.30 saatlerinde Korhan Berzeg’in evinin yer aldığı Armutlu Mahallesi’nin yaklaşık 3,5 km yakınında kıyafet, kredi kartı, kimlik ve kemik parçaları bulunmuştur. Parçaların bulunduğu alanın engebeli ve orman örtüsünün yoğun olduğu bir dere yatağı olduğu bildirilmiştir.

Balıkesir Valisi tarafından yapılan açıklama ise aşağıdaki gibidir:

“Balıkesir ili Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’nde 17 Haziran 2023 günü saat 08.30 sıralarında yazlık evinden köpeği Tina ile beraber yürüyüş yapmak için ayrılıp geri dönmeyen Korhan Berzeg’e ait banka ve kimlik kartları ile Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen kıyafet parçaları ve muhtelif kemik parçaları Armutlu Mahallesi'ne yaklaşık 3 bin 500 metre (kuş uçuşu 2 km) mesafede arazinin engebeli ve orman örtüsünün yoğun olduğu dere yatağında köylü vatandaşlar tarafından 23 Nisan 2024 Salı günü saat 13.30 sıralarında bulunmuştur.

Malzeme ve kemik parçalarının bulunduğu bölge, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Olay Yeri İnceleme timleri ve jandarma ekipleri tarafından inceleme altına alınmış olup araştırma faaliyetlerine devam edilmektedir.”

Korhan Berzeg Kimdir 1

Korhan Berzeg Ailesi

Korhan Berzeg kimdir sorusunun yanında Korhan Berzeg’in ailesinin tarihi kimliği de oldukça merak edilmektedir. Rusya’da sürülen ünlü bir Çerkes ailesinin üyesi olduğu bilinmektedir. Korhan Berzeg’i arama çalışmalarına Çerkes dernekleri de önemli bir destek vermiştir.

Korhan Berzeg Kimdir Haci Granduk

Korhan Berzeg Grandük Torunu Mu? Dedesi Kim?

Tarihi kayıtlarda yer alan bilgilere göre Berzeg ailesi Çerkeslerin Ubıh veya Vubıh kollarına mensuptur. Bu aile Çerkesler için önemli bir şehir olan Soçi’de yaşamaktadır.

Korhan Berzeg’in dedesi Hacı Grandük Berzeg’in 1860’lı yıllarda Çerkes lideri olduğu bilinmektedir. 1864 yılında sürgün edilen Hacı Grandük Berzeg Osmanlı’ya sığınmıştır. Sultan Abdülaziz’ kendisine “Paşa” unvanı vermiştir. 1877 Osmanlı Rus Savaşı’nda ise Gazi Osman Paşa’nın silah arkadaşıdır.

Korhan Berzeg Kimdir 5

Korhan Berzeg’in Eşi Angela Berzeg Kimdir?

Angela Philibba Berzeg’in İngiliz asıllı olduğu bilinmektedir. Hatta Angela Berzeg’in İngiliz Kraliyet ailesiyle akrabalık bağı olduğu söylenmiştir. Korhan Berzeg Angela Berzeg çifti yaklaşık 52 yıldır evlidir.

Korhan Berzeg’in Çocuğu Var Mı?

Korhan Berzeg’in Sibel ve Nisa isminde iki kızı olduğu bilinmektedir. İngiltere’de yaşayan kızı babasının kaybolmasının ardından aşağıdaki açıklamaları yapmıştır:

“Bir hafta öncesine kadar her şey normaldi. Buraya gelmeden önce her şey yolundaydı. Babam 83 yaşında. Oldukça dinç ve güçlü. Daha 2 sene öncesine kadar tenis oynuyordu. Son derece sağlıklı, bilinci yerinde. Bir sağlık problemi yok. Hiçbir iz bulunmadı. Ne bir ayak izi, ne de bir kan izi. Kaçırılmaktan başka bir şey düşünmüyorum.”

Muhabir: Ömer ARAZ