Acar Kurukahve’den “Dünya Türk Kahvesi Günü”ne özel kampanya
Acar Kurukahve’den “Dünya Türk Kahvesi Günü”ne özel kampanya
İçeriği Görüntüle

Koçarlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından düzenlenen Ahilik Haftası töreninde mesleğinde 48 yılı geride bırakan Abdullah Yanık’a yılın ahisi unvanı verildi. Şed kuşanma töreniyle onurlandırılan Yanık, meslek hayatındaki dürüstlük ve emeğiyle takdir topladı.

"GENÇLER TEŞVİK EDİLMELİ"

Törende konuşan Kaymakam Ramazan Taşkın, ahiliğin yalnızca mesleki bir gelenek değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma kültürü olduğunu söyledi.
Taşkın, “Ahilik sadece bir mesleki dayanışma değildir. Birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmayı esas alan sosyo-ekonomik bir yapıdır. Biz hep en tecrübeli, emek veren, dürüst ve en yaşlı ahimizi seçiyoruz ama bizim bu ahilik geleneğini gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra ilçemizde en genç ahimizi de seçeriz, ki gençlerimizi de teşvik etmek babında” dedi.

"KAPIMIZ AÇIK"

Esnafların hem ilçe hem de ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunun altını çizen Taşkın, “Bir ilçenin lokomotifi, ayakta tutanı esnaflarımızdır. Bizim esnaflarımıza ihtiyacımız var. Bu yüzden de kamu kurumlarıyla, belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman esnaflarımızın yanındayız, esnaflarımıza kapımız açık. Bir sıkıntınız, derdiniz olduğunda her zaman gelebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: EMRAH DİNÇER