Koçarlı’nın Cincin Mahallesi’nde yetiştirilen karpuzlar, lezzetiyle yıllardır vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor. Ancak başka bölgelerden getirilen karpuzların “Cincin karpuzu” etiketiyle satılması, bölgedeki üreticilerin ve satıcıların tepkisini çekti.

Koçarlı’da karpuz satışı yapan 55 yaşındaki Bircan Türköz, “8-10 yıldır karpuz alıp satıyorum. Koçarlı’da oturuyorum, karpuzlarımı da doğrudan Cincin'den alıyorum, üreticisi belli. Ancak il genelinde, her önüne gelen karpuz tezgâhının önüne 'Cincin karpuzu' yazarak satış yapıyor. Onların büyük bir bölümü yalan. Çine'den, Ödemiş'ten, Bağarası’ndan getirilen karpuzlara, kabak karpuzlara bile Cincin karpuzu etiketi konuluyor. Çünkü Cincin karpuzu meşhur ve herkes tarafından biliniyor. Satış yapmak için yapılan bu durum, Cincin karpuzunun imajını zedeliyor” ifadelerini kullandı.

Gerçek Cincin karpuzunun ayırt edilebileceğini belirten Bircan Türköz, “Dış kabuğu açık renkte olur, çizgileri belirgindir. Kesildiğinde içi kan kırmızı değil, pembemsi olur. Çekirdekleri ise siyah renktedir” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.





