Karacasu'da 1999 yılından bu yana hizmet veren Dandalaz Caminde 15 yıldır görev yapan İmam Adem Apaydın camide birçok ilke imza attı. İnce düşünülmüş pek özelliği ile dilden dile yayılan Dandalaz Cami vatandaşların olduğu kadar il protokolü ve il müftülüğünün de takdirini kazandı. Abdest bölümünde sıcak akan suyu, cami içinde yerden ısıtması bulunan içine girince hoş bir koku yayılan cami girişinde de cemaat için düşünülmüş pek çok özellik yer alıyor. Yol üzerinde yer alması sebebiyle geçerken uğrayanlar da düşünülerek cami girişinde kullanıma hazır çoraplar cemaati karşılarken namaz sonrası sohbete eşlik edebilecek çay, kahve, aperatif ve çocuklar için oyuncak bölümü yer alıyor. Cami içine dilek ve öneri kutusu da konulurken burada yazılanlarla birlikte caminin kimi ihtiyaçları da duyuru panosuna asılıyor. Burada görülen ihtiyaçlar hayırseverler tarafından karşılanıyor. Caminin eksiklerinden biri olan su sorunu sondaj vurularak giderilirken bunun giderlerini de bir hayırsever karşıladı. Güneş enerji sistemiyle de camiye sıcak su kazandırıldı.

Karacasunun En Meshur Camisi 461054 661861B5B274F12607966221D8566Ef4

TURİSTLER DE İLGİ GÖSTERİYOR

Denizli ve Antalya'ya da ulaşımı sağlayan Afrodisias'a gelen yerli ve yabancı turistlerin de sıklıkla kullandığı Karacasu-Tavas karayolunda üzerinde bulunan çevresindeki bakımlı ağaçlarıyla da bütünleşen cami yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Cami mihrabı Afrodisias'taki sütunlara benzetilirken bu durum turistlerin ilgisini daha arttıran bir özellik oldu. Cami girişindeki panoda caminin sosyal medya adresi de paylaşılırken bu sayfa aktif bir şekilde kullanılarak olumlu bir etkileşim sağlandı. Ramazan ayı içerinde teravihe gelen kadınlar için onlara özel ayrılan bölümün girişi çiçeklerle süslendi. Çocuklar için de süslemeler yapılıp balonlar asıldı. Bayram için de benzer hazırlıklar yapıldı. Vatandaşlar gerek arayarak gerek sosyal medya hesaplarından harcanan emekten dolayı teşekkür ederek beğenilerini ortaya koyarken sadece namaz kılınıp gidilecek bir yer olmaktan öteye geçen vatandaşların namaz öncesi ve sonrası vakit geçirebileceği bir atmosfer oluşturulan cami bu özellikleriyle pek çok kesimin takdirini kazandı. Mütevazi kişiliği ile tanınan imam Adem Apaydın'a çalışmalarından dolayı teşekkür eden mahalle sakinleri takdiri hak ettiğini ifade ediyor.

Karacasudaki Bu Cami Pek Cok Ozelligi Ile Ornek Oldu 461054 04102C6Fdc96853F0207878D00Ba9F75

İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÖVGÜ

Geçtiğimiz ay camiyi ziyaret eden İl Müftüsü Hasan Güneş de camiden övgüyle söz etti.

Ziyaret İl Müftülüğü sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaşıldı:

Motosikleti evi oldu: Emekli maaşıyla Türkiye'yi geziyor Motosikleti evi oldu: Emekli maaşıyla Türkiye'yi geziyor

"İlçelerde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar ile bir araya gelmek için ilçelere ziyaretlerde bulunan İl Müftüsü Hasan Güneş, Karacasu İlçesini ziyaret etti.

Ziyaretlerine ilçe müftülüğünden başlayan Müftü Güneş, İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan'dan müftülük çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Karacasu İlçe Müftülüğüne bağlı Afrodisias Antik Kenti yakınlarında bulunan Dandalaz Cami’ni ziyaret eden Güneş, yaptıkları ile takdir toplayan İmam Hatip Adem Apaydın’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı."

‘’BİR HAYRA BİR DUAYA VESİLE OLALIM"

"Din görevlisi Apaydın, ‘’Camimiz Afrodisias antik kenti yakınlarında olması hasebiyle gelen yerli ve yabancı turistler ibadet ve ihtiyaçlarını gidermek için camimizi ziyaret ediyorlar. Cemaatimizle birlikte bir hayra bir duaya vesile olalım, gelen kardeşlerimiz dini vecibelerini daha nezih bir ortamda yerine getirsinler diye elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.

Bu kapsamda hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile camimiz bünyesinde kurulan stantlarda; çocuklara oyuncak, büyüklere çay, kahve ve çeşitli ikramlar verildiğini ifade etti.

Gerek sosyal medya gerekse bizzat telefonla arayarak vatandaşlarımızın memnuniyetlerini dile getirmeleri bizleri sevindiriyor’’ dedi.

Karacasunun En Meshur Camisi 461054 5C8952Ad77386E3594Ad171837096681

MÜFTÜ GÜNEŞ'İN SÖZLERİ

Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş, din görevlilerimize örnek teşkil eden Dandalaz Camii İmam Hatibi Adem Apaydın’a teşekkür ederek ‘’Camiler sadece ibadet yeri değil, her yönüyle insanların istifade edebilecekleri güzide mekanlardır. Bu mekânları özverili çalışmaları ile güzelleştiren bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

Karacasunun En Meshur Camisi 461054 974265F1E94791E86F4792326Fab600E E E

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK