Etkinlikte zeybek gösterisi sunan Lome Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar Seyla Sağlık Yavuzer ve Tevfik Yavuzer, Ege kültürünü dünyanın bir ucundan bir ucuna taşıdı.

Lome Büyükelçisi Muteber Kılıç’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Togo’dan çok sayıda üst düzey devlet görevlisi, iş ve sanat dünyasından tanınmış isim ve kordiplomatikten 100’e yakın konuk iştirak etti. Etkinlikte bir açılış konuşması yapan Büyükelçi Kılıç, söz konusu etkinliğin Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kitabı”dan esinlenerek tüm diplomatik temsilciliklerimizde düzenlendiğini, Türk Mutfağı Haftası kapsamında yurt dışı etkinliklerinde sunulacak Ege menüsü ise bölgenin bereketinin simgesi olan, geleneksel olarak sağlıklı, sürdürülebilir ve Akdeniz tipi beslenme şeklini öne çıkaran tariflerden oluştuğunu dile getirdi.

Karacasulu Diplomat Afrikada Ege Kulturunu Tanitti 473859 4408A6407227093206B3385E6Bae5C08

EGE YEMEKLERİ TANITILDI


Ege zeytin ve peynirleri, tarhana çorbası, mücver, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı biber dolması, otlu börek, otlu gözleme, İzmir köfte, incir uyutması ve revani gibi Ege bölgesi lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliğe yabancı konuklar ve Togo’da mukim Türk vatandaşları yoğun ilgi gösterdi.

Karacasulu Diplomat Afrikada Ege Kulturunu Tanitti 473859 4C7E5Da95Ac8911Cb2589943Fc1C3329

Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Didim elektrik kesintisi 27 Temmuz Cuma 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

KARACASULU DİPLOMAT VE EŞİNDEN ZEYBEK GÖSTERİSİ


Bu seneki Türk Mutfağı Haftası için Ege bölgesinin seçilmesi vesilesiyle de Lome Büyükelçiliği’nde görevli Egeli Türk diplomatlar Aydın Karacasulu Başkatip Seyla Sağlık Yavuzer ve eşi İkinci Katip Tevfik Yavuzer, Ege bölgesinin geleneksel dansı Zeybek gösterisini sergiledi. Yabancı konukların büyük ilgi duyduğu Zeybek gösterisi uzun süre alkışlandı

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK