Cumhuriyet Meydanında Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başlayan etkinlikler stadyumdaki programla devam etti. Karacasu Kaymakamı Mehmet Gündoğdu, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Ali Seyidoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirlerinin katıldığı törende genç yaşlı vatandaşlar stadı tıklım tıklım doldurdu. Kaymakam ve Belediye Başkanının öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.

Karacasuda 23 Nisan Coskusu 464492 Deb608B11B7376F9127308586A99Efd3

"TÜM DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMI KUTLU OLSUN "


Ardından Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı gerçekleştirdi. Güneş konuşmasını, "Çocuklar gün sizin gününüz. Bizlerin sizlerden beklentisi ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanız, çalışmanız, çalışmanızdır. Gelecek sizin geleceğinizdir. Biz yetişkinlerin de en önemli ödevi ise sizleri kendi zamanımıza göre değil sizlerin yaşayacağı zamana göre yetiştirmek, sizlere bu yolda rehberlik etmektir. Bizim gururumuz ve onurumuz da bu olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi; saygı, sevgi, şükran ve minnetle anıyor, bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinize saygıyla selamlıyorum" şeklinde sonlandırdı.

Karacasuda 23 Nisan Coskusu 464492 54091C17F7B414Ce67E430Bcb6Dba14A

GÖSTERİLER COŞKUYU ARTTIRDI

Nazillili öğrenci ve veliler Karacasu'da hem öğrendi hem eğlendi Nazillili öğrenci ve veliler Karacasu'da hem öğrendi hem eğlendi


Program daha sonra Karacasu'yu Sevenler İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Karacasu Şehitleri Ortaokulu, Karacasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiirlerini okuması, çeşitli dans gösterilerini yapması ile devam etti. Halk Eğitim Merkezi saz kursu öğrencileri türkü dinletisi ve Karacasu İmam Hatip Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri halk oyunları gösterilerini sunarken dans gösterilerinde coşkulu marş ve şarkılarla dans eden öğrencilerin performansı görülmeye değerdi. Marşların arasında Atatürk'ün sesinin verildiğini anlar ile öğrencilerin ellerinde bayraklarla yaptıkları gösteriler tribünlerde de coşkuyu daha da arttırdı. Karacasu Şehitleri Ortaokulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi de ilgiyle takip edildi.

Karacasuda 23 Nisan Coskusu 464492 8D74B2C649Ac33F0Da6Aa258A0D76984

YARIŞMALARDA BÜYÜK MÜCADELE YAŞANDI


Çocuklar arasında yapılan sandalye kapma, balon patlatma, yumurta ve top taşıma oyunları mücadele dozu yüksek anlara sahne oldu. Bu oyunlarle birlikte daha önce düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında derece elde öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi. Daha önceki bayramlarda velilerin fotoğraf çekimi için sahaya girmelerinin yarattığı kargaşayı önlemek amacıyla bu bayramda kapılara güvenlik yerleştirildi.


 

Muhabir: Özgür Dedeoluk