Koçarlı, Nedim Kaplan’ın belediye başkanlığı yaptığı son 5 yılda belediye ve devlet iş birliğinde, 1 milyar 170 milyon liralık yatırım aldı. İlçesinin kalkınmaya ve gelişmeye devam etmesini isteyen Kaplan, ikinci beş yıllık dönem için kolları sıvadı. Partisi tarafından aday gösterilmesinin ardından yeni dönem projelerini de hazırlayan Kaplan, yaklaşık 23 bin nüfusa sahip ilçesine, gelir getirmek ve iş imkanı sunmak için düğmeye bastı. Kaplan, Ege Bölgesi’nde ses getirecek mezbaha projesini açıkladı.

Ege Bölgesi’nin en büyük mezbahasını, Koçarlı’ya yapacağını dile getiren Kaplan, mezbaha ile birlikte soğuk hava deposunu da hayata geçirerek hem hayvancılık sektörüne, hem de tarım sektörüne ivme kazandıracaklarını söyledi.

İYİ Parti’ye veda ettiler İYİ Parti’ye veda ettiler

Kaplandan Dev Proje Kocarliya Egenin En Buyuk Mezbahasini Yapacak 455412 853A796613Bbc9Ca07Aebabc13A8Ddcf

Kaplan, 2019 yerel seçimleri öncesinde halka yapacaklarına söz verdikleri 32 madde altında yüzlerce projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Tarih bu devri yazacak” dedi. Yeni dönem için yine 32 madde olarak projelerini açıklayan Kaplan, öncelikli projelerinin ise ilçeye gelir getirecek ve istihdamı artıracak projeler olduğuna dikkat çekti.

Mezbaha projesinden bahseden Kaplan, Ege Bölgesi’nin en büyük mezbahasını hayata geçireceklerini vurgulayarak, “Ege Bölgesi’nin en büyük mezbahasını yapacağız. Koçarlı Et markasını da kurarak, başta Koçarlı’da olmak üzere birçok yerde faaliyete geçeceğiz. Bu yatırım, ilçemize çok büyük bir gelir sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Kaplandan Dev Proje Kocarliya Egenin En Buyuk Mezbahasini Yapacak 455412 07C72Fad299Fbfd2Cefb42D098393E8C

ŞUBELER AÇILACAK

Mezbaha projesini ilk 2 yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Cumhur İttifakı’nın AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Kaplan, şunları kaydetti:
“Sadece Koçarlı’ya değil, tüm Aydın halkına hizmet edecek şekilde mezbahamızı kuracağız. Mezbahanın ardından Koçarlı Et markası ile Koçarlı’da şube açacağız, İncirliova, Germencik, Efeler, Kuşadası, Didim ve diğer ilçelerde de yaygınlaşacağız ve et satışlarına başlayacağız. Böylelikle hem üretime katkı sağlayacağız, hem istihdamı arttırarak işsizliği önleyeceğiz, hem de gelir elde ederek Koçarlı halkına daha iyi yaşanabilir bir Koçarlı’yı imar ve inşa etmeye devam edeceğiz.”

250 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Kurulacak olan mezbaha ve Koçarlı Et markası ile istihdama katkı sağlanacağını da söyleyen Kaplan, “En az 250 vatandaşımıza istihdam sağlayacağız, canlı hayvan sektöründe faaliyet yapan gençlerin ve vatandaşların önü açılacak, bunun akabinde de canlı hayvan pazar yeri gündeme gelecek ve nakliye sektörü gelişecek. Yeni dönemde daha çok işsizliği önleyici, geliri arttırıcı ve Koçarlı halkının gelişimine katkı sunacak projelere ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu. 5 yıl önce Koçarlı Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının hemen ardından, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Et’in Koçarlı Şubesi’ni kapattığını belirten Kaplan, Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER