Kuşadası İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve Küratörlüğünü Suna Yılmaz Erdoğan’ın gerçekleştirdiği, ‘’Karma Resim Sergisi Full’’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Aydın-Muğla illeri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Halit Şakar ve yönetiminin de katılım gösterdiği etkinliği kalabalık bir davetli topluluğu gezdi. Karma sergi Alev Kalyoncu, Aliye Odabaşı, Birsen Önce, Çiğdem Karadaş, Fatma Tutum, Filiz Özdemir, Gamze İlhan Yılmazkaya, Hatice Soydan, Necla Güngör, Nil Erbay, Sühenda Bozkurt ve Yıldız Soydan’ın resim çalışmalarından oluştu. Etkinlik sonunda, sergide resimleri boy gösteren kadınlara teşekkür belgeleri verildi.

Didim Belediyesi, 19 Mayıs’ta kortej ve konser düzenledi Didim Belediyesi, 19 Mayıs’ta kortej ve konser düzenledi

Kadinlarin Tuvalleri Karma Seride Bulustu 451004 1765Dbd242901C6160Ac0B725Bb13C4A

TOPLUMUN GELİŞMESİ İÇİN SANATA İHTİYAÇ VAR

Küratörlüğünü Suna Yılmaz Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Erdoğan, ‘’Hepimiz Cumhuriyet kadınlarıyız ve Atatürk’e çok şey borçluyuz. Sanatçılar çok ince ruhlu insanlardır. Her zaman yanlış giden ne varsa ona muhalefet eden insanlardır. Bunu biz resimlerimizle yapıyoruz. Toplumun gelişmesi için sanatçıya çok ihtiyaç var. Bu konuda çok zorlanıyoruz aslında. Özellikle atölye açmak ve onu sürdürmek çok zor. Bu noktada Halit Şakar Bey’e teşekkür etmek istiyorum çünkü bizlere hiç karşılık beklemeden, sanatımızı icra edebileceğimiz bir atölye sundu. Keşke böyle insanlar toplumda çoğalsa, sanata ve sanatçıya daha fazla değer verilse’’ dedi.
Sergi kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Aydın-Muğla illeri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Halit Şakar ise Sizlerin sanata verdiği değerlerle sanatın çok daha ileri bir noktaya geldiğini gözlemledim. Salonda sergilenen resimler de bunun en net göstergesi diye düşünüyorum. Kadınlarımızın başarısından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bizlere düşen görev var ise gereken yardımları yapmaya her zaman hazırız, yeter ki sizler mutlu olun’’ dedi.
İbramaki Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi 8 Mart’a kadar gezilebilecek.

Kadinlarin Tuvalleri Karma Seride Bulustu 451004 E449Cf1E435Ec44C51217Efc4F591B90

Kadinlarin Tuvalleri Karma Seride Bulustu 451004 Dd77Ed0026Ee49Cfe5C55E062A117Ec7

Kaynak: AYLİN ESER