Büyükşehir Belediyesi’nden turizmin kalbinde yol hamlesi Büyükşehir Belediyesi’nden turizmin kalbinde yol hamlesi
Korkmaz konu ile ilgili SES Gazetesi’ne konuştu.

İYİ Parti’de bugün Aydın’ın ilçelerinde seçim yarışına girecek olan isimler rozet takma töreni ile açıklandı. TBMM’deki grup toplantısında kürsüye gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’den istifa eden mevcut Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a rozet taktı. Atay daha sonra da, İYİ Parti'nin Efeler Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Didim’de Atilla Avlayıcı, Köşk’te de Yaşar Baş belediye başkan adayı oldu.

NAZİLLİ’DE KRİZ

Grup toplantısında açıklanan isimler arasında geçtiğimiz hafta İYİ Parti’nin Nazilli adayı olarak duyurulan Cüneyt Korkmaz’ın isminin geçmemesi dikkatlerden kaçmadı. 5 Ocak günü kamuoyuna belediye başkan adayı olarak duyurulan Korkmaz’ın, 10 Ocak tarihinde Ankara’ya davet edileceği ve burada Genel Başkan Meral Akşener’in rozet takma töreni ile Korkmaz’ın adaylığının kesinleşeceği bekleniyordu.

“NE OLDUĞUNU ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİZ”

TBMM’de düzenlenen parti grup toplantısında “sizi neden göremedik” sorusu üzerine, SES Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Cüneyt Korkmaz “ Vallahi ben de kendimi göremedim. Bana herhangi birisi bir şey söylemedi, herhangi kimse de beni aramadı. Biz de ne olduğunu çözemedik. İYİ Parti Nazilli olarak çaresiz kaldık. İlçe başkanımız ve yönetimimiz de ne olduğunu anlayabilmiş değil. Sağ olsunlar genel merkeze de tepkilerini gösteriyorlar. Burada konu ile tek bilgisi olan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’tır. Ömer bey bizle çok fazla görüşmüyor. Bizler de inanın ne olduğunu bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’den aday gösterilen Cüneyt Korkmaz, kısa bir süre önce ilçe başkanlığı yapmış olduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etmişti.

2019’DA SEÇİM KAZANAN İYİ PARTİ ADAY BULMAKTA ZORLANIYOR
Öte yandan 2019 yerel seçimlerinde ilk kez yarışa katılan İYİ Parti, Nazilli’de lider gelerek belediye başkanlık koltuğunu kazanmıştı. Önceki dönemde başarılara imza atan İYİ Parti’nin seçim dönemine çok kısa bir süre kala hala daha Nazilli’de aday belirleyememesi parti tabanında tepkilere yol açtı.