Hizmete giren köprüyü Belediye Başkanı Aytekin Kaya inceledi. Köprünün yapım sürecinde, yerel yönetim ve merkezi yönetimin iş birliği içerisinde, uyumlu çalışmasının önemini bir kere daha gördüklerini belirten Kaya, “Önümüzdeki süreçte İncirliova’mıza değer katacak birçok projenin başlangıcını yapacağız” dedi.

Aydın Efeler'de 3+1 daire icradan satılıktır (çoklu satış) Aydın Efeler'de 3+1 daire icradan satılıktır (çoklu satış)

Incirliova Yalkidere Koprusune Kavustu 462359 C39D6757316D954278057F1756D3C831

Germencik'in Çarıklar ve Meşeli, İncirliova'nın İsafakılar, Eğrek, Arzular, Karabağ, Hürriyet ve İstiklal mahallelerinden geçerek, Menderes Nehri'ne dökülen Yalkıdere Çayı, neredeyse her yağmur yağdığında taşkın riskiyle karşı karşıya kalıyordu. Taşkın, çayın özellikle İstiklal Mahallesi bölümünün üzerinde yer alan köprüde yaşanıyordu. Yağmur suyu ile debisi yükselen çayın, önüne katıp, sürüklediği ağaç ve benzeri parçalar, menfez derinliğinin yetersiz olması nedeniyle köprünün kısa sürede önünü kapatıyordu. Belediye ekiplerinin her tıkandığında iş makineleriyle açmak için yoğun uğraş verdiği köprüyü, DSİ yıktı. Yıkılan eski köprünün yerine DSİ ve İncirliova Belediyesi iş birliğinde yapılan yeni köprü, hizmete girdi. Araç ve yaya trafiğine açılan köprüyü Belediye Başkanı Aytekin Kaya, belediye başkan yardımcıları Polat Tanrıkulu ve Metin Korucu ile birlikte inceledi.

Incirliova Yalkidere Koprusune Kavustu 462359 Db387Abb05814E24E0602266B9E2E2F4


Köprünün 2 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını belirten Başkan Kaya, yayaların ve sürücülerin köprü sayesinde derenin üzerinden güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağladıklarını söyledi. Bölge halkının öncelikli taleplerinden birisini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kaya, “Yerel yönetim ve merkezi yönetimin iş birliği içerisinde, uyumlu çalışmasının önemini bu projemizde bir kere daha gördük. 16 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde çok güzel bir köprü oldu. Önümüzdeki süreçte hem vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak hem de İncirliova’mıza değer katacak birçok projenin başlangıcını yapacağız. Beş senelik hizmet süremiz boyunca İncirliova’da devlet destekli belediyecilik çalışmalarımız ile çok sayıda yatırımı hayata geçirerek vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Kaya, desteklerini kendilerinden eksik etmeyen DSİ 21. Bölge Müdürü Birol Çınar'a, köprünün yapılması sürecinde görev alan DSİ ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Incirliova Yalkidere Koprusune Kavustu 462359 4Cd95E3Be0A268545637Ce8B72D1969E

Muhabir: Emrah Dinçer