İncirliova ile Koçarlı arasından geçen Büyük Menderes Nehri üzerindeki köprüde, suyun taşıdığı çamur, dal ve çeşitli atıklar birikti.

Tıkanıklık ihtimali üzerine Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait iş makineleri bölgede çalışma başlattı.

SU SEVİYE KÖPRÜ ALTINA DAYANDI

Bölgede su seviyesinin hızla yükseldiği gözlemlenirken, taşkın sularının Menderes Köprüsü’nün altına kadar dayandığı öğrenildi. Vatandaşlar, su seviyesinin daha da artmasından endişe ederken, ekipler köprü çevresinde olası risklere karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Incirliova Ve Kocarli Ovalari Sular Altinda Kaldi 638821 F2C1E5Abd86C60Bc02436E8Db4510696

BİRÇOK MAHALLEDE TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA

Edinilen bilgilere göre İkizdere Çayı’nın Büyük Menderes’e bağlandığı noktada, Osmanbükü-Sınırteke bölgesinde de taşkın meydana geldi. Koçarlı tarafında ise Sobuca, Bıyıklı ve Büyükdere bölgelerinde tarım arazilerinin sular altında kaldığı belirtildi.

Büyük Menderes taştı: Bakan Yardımcısı Gizligider, Aydın’a geliyor
Büyük Menderes taştı: Bakan Yardımcısı Gizligider, Aydın’a geliyor
İçeriği Görüntüle

Özellikle taşkın sularının Koçarlı ve İncirliova yönünde asfalt yol kenarına kadar ulaşması, bölgede korku ve paniğe neden oldu.

ÇİFTÇİLER ÜZGÜN VE NÖBETTE

Tarlalarının sular altında kalmasıyla büyük zarar yaşayan çiftçiler üzüntü yaşarken, çok sayıda vatandaş da köprü çevresine gelerek su seviyesini kontrol etmeye başladı.

Yetkililer, yağışların devam etmesi ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Muhabir: EMRAH DİNÇER