İbramaki Sanat Galerisi’nde açılışı gerçekleşen sergide, Takı Tasarım Öğretmeni Senem Kartun ve El Sanatları Öğretmeni Şaziye Özkanat önderliğinde açılan ‘üreten kadınların el emekleri karma sergisi’ ile Sanatçı Semra Türker’e ait resim çalışmaları yer aldı. Sergilerin açılış törenine Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Kuşadası Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Doğan Bakır katılım gösterdi. Sergiyi kalabalık bir davetli topluluğu gezdi.

Ibramaki Kapilarini Kadinlarin Emeklerine Acti 477913 Be3191Df67Cf2Bb2B2E651517D953693

Açık hava müzesi statüsüne alınan Güvercinada’da çalışmalar başladı Açık hava müzesi statüsüne alınan Güvercinada’da çalışmalar başladı

KADINLARIN EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ

İbramaki Sanat Galerisi’nde açılan ilk sergi Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Halk Eğitimi Merkezi ve Kuşadası Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği, ‘Yansıma’ adını taşıyan karma sergi oldu. Kuşadası Halk Eğitimi Merkezi’ne bağlı kursiyerlerin el emeği göz nuru emeklerinin görücüye çıktığı sergi kapsamında konuşan Takı Tasarım Öğretmeni Senem Kartun ile El Sanatları Öğretmeni Şaziye Özkanat, 6 Şubat depreminden sonra Kuşadası’na yerleştiklerini anlatarak, ‘Adanada’da Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak usta öğreticilik yapıyorduk. Kuşadası’na geldiğimiz zaman burada sanat anlamında bizlere çok fazla destek oldular. Kuşadası Cemevi kapılarını bizlere açtı ve çalışabileceğimiz atölyemizi bizlere sağladılar. Burada üreten kadınlarımızla tekrar bir araya gelerek çalışmalarımıza devam ettik. Ücretsiz olarak verdiğimiz kurslarımız neticesinde de bugün açtığımız sergide kadınlarımızın el emeği göz nuru çalışmalarını sergileme imkanı bulduk. Emeği geçen ve sergimizi gezmeye gelen herkese teşekkür ediyoruz’ dediler.

Ibramaki Kapilarini Kadinlarin Emeklerine Acti 477913 3E3Bbcfacb250Becefba7F957B7A222F

KADININ RUHUNU YANSITAN ÇALIŞMALAR DAVETLİLERİ KARŞILADI

Galeri’nin ev sahipliğinde düzenlenen ikinci sergiyi ise Sanatçı Semra Türker’e ait resim çalışmaları oluşturdu. İlk çağ döneminden günümüze kadar, kadınların varoluş ruhunu yansıttığı resim çalışmaları hakkında konuşan Türker, ‘Hayallerinin içerisinde resim sanatının her daim oldu. Kendi yeteneğimi ve yaratıcılığımı sessiz bir şiir gibi resimlere aktardım. Hayallerimin kadınlarını yaratabilmek için resim çalışmalarımı devam ettirdim.Kadının ruhundan hayat, enerji, aşk ve bilgelik olarak söz edebiliriz. Kadının ruhu hayatın her planında vardır. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Ibramaki Kapilarini Kadinlarin Emeklerine Acti 477913 509F49489Da6F64Dcf75Dd22D70D4Ae9

Muhabir: AYLİN ESER