Didim’in ilk yerleşim yeri olan ve en eski mahallesi olan Hisar Mahallesinde muhtar adayı olarak çıkan Osman Akça, mahallesindeki sorunların çözmek içim makama talip olduğunu söyledi. Didim’in yerlisi olduğunu ve Yörük kültüründen gelen birisi olduğunu kaydeden Akça, çocukluğunun geçtiğini mahalleye hizmet etmek için yola çıktığını söyledi.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN EKİBİMİLE YOLA ÇIKTIK”

Akça genç yaşına rağmen mahalledeki birçok sorunu bildiğini ve bu soruna çözmek ve yeni hizmetler kazandırmak istediğini belirterek “Mahallemizin Didim’in en eski ve ilk yerleşim yeri; aynı zamanda sit bölgesinde olan bir yer. Apollon Tapınağı ve tescilli evleriyle bir cazibe konumunda ama bu bölgeyi geliştirmek ve sorunlarını çözmek içinde adımlar atılması lazım. Biz bu adımları atmak için adayız. Mahallemizin birçok cadde ve sokağında altyapı sıkıntısı mevcut; bunları Aydın BŞB ve ASKİ ile birlikte çözmek için adımlar atacağız. Mahallemizin bir çok yerinde aydınlatma sorunu var; yeşil alan ve park sorunu var. Park alanı eksik olan bölgelerimize yeni parklar kazandırmak için çalışacağız. Çöp konteynırların eksik olduğu ve bazı sokakların halen yapılmadığı bölgeler mevcut; bunları çözmek için görüşmelerimizi yapacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli desteği almalarını sağlayacağız. Mahallemizde Tapınak ve çevresindeki el işi pazarlarının kurulup hem mahalle halkına hem de esnafa destek sağlanması konusunda belediyeye ortak adımlar atacağız. Mahallemizdeki kadınların el sanatları kurslarına katılması, aile bütçelerine destek olunması anlamında Halk Eğitim merkezimizle görüşmeler yapacağız.” dedi.

Kuşadası'nda Engelliler Haftası için renkli kutlama Kuşadası'nda Engelliler Haftası için renkli kutlama

“YAŞANABİLİR BİR MAHALLE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Hisar Mahallesinin sınırları itibariyle geniş bir alana yayıldığını da kaydeden Akça, Sağ-tur bölgesi gibi denize yakına bölgelerde yaşanan altyapı, aydınlatma, temizlik, park ve diğer sorunlarının da bildiklerini ve bu sorunları da ilgili kurumlarla çözme adına adımlar atacaklarını belirtti. Akça genç, dinamik ve tecrübeli bir ekibe sahip olduklarını kaydederek, mahalle sakinlerinden destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Hisar Mahallesinin Genc Muhtar Adayi Akca Cozum Icin Adayim Ucretli Haber 452335 31Ac71364498Cafd35C444B3B5B39Fb3

Kaynak: HÜSEYİN ÇALIŞKAN