Aydın Baro Başkanlığı’nca Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Aydın Valiliği binası önünde yapılan törende Baro Başkanı Anıl Yetiştin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Başkan Yetişkin törende yaptığı konuşmada Avukatlar Günü’nü Cumhuriyet ile yaşıt olan Aydın Barosu’nun kuruluşunun 99. Yıl dönümünü birlikte kutladıklarını dile getirdi. Avukatların sorunlarını bildiğini ifade eden Yetişkin, mesleğe ilişkin çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını belirtti.

TABELADA DEĞİL İÇERİĞİYLE SARAY OLSUN

Adliye binasının Aydın için büyük bir sorun teşkil ettiğinin altını çizen Yetişkin, “Yeni adliye binamızın da yapım sürecine girdiğini, önümüzdeki günlerde temellerinin atılacağını da sevinçle, mutlulukla meslektaşlarımla paylaşmak istiyorum. Biz avukatların, hakimlerin savcıların, katiplerin kısacası tüm adliye çalışanlarının, güzel, ferah insanca ortamlarda çalışmalarının gerekliliğini ve bu çalışmaların daha verimli olacağını yeni binanın vatandaşlar için de hak arama özgürlüğünü de kolaylaştıracağını ve destek olacağını biliyoruz. Bu sebeple bir an önce, verimli, mutlu, huzurlu bir çalışma ortamına kavuşmayı, Kapısında asılı olarak duran tabelası ile değil içeriğiyle saray olacak olan, adalet sarayımızı, Büyük Önder Atatürk’ün “Adalet Mülkün Temelidir” sözlerini örnek alarak bekliyoruz” dedi.

BAROYA YENİ HİZMET BİNASI YAPILACAK

Aydın Barosu’na da yeni hizmet binası kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yetişkin, “ Türkiye Barolar Birliği tarafından Aydın Barosu hizmet binası yapılmak üzere satın alınan arazi ile ilgili imar çalışmalarının sürdüğünü ve en kısa zamanda çözülmesi, binamızın temelinin atılarak rahat, konforlu, avukata, mesleğimize, meslektaşlarımıza yaraşır, hizmet odaklı binamızın da bitirilmesi amacıyla çalıştığımızı da bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.