Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın programı kapsamında kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koçarlı ilçesini de ziyaret etti. Aydın Valiliği'nce Çakırbeyli Mahallesi'nde merhum başbakanlardan Adnan Menderes'in anısını yaşatmak için yapılan demokrasi müzesinde incelemelerde bulunan Bakan Soylu, daha sonra Koçarlı Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Vali Hüseyin Aksoy, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Kaymakam Ersin Tepeli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'nin eşlik ettiği Bakan Soylu'yu meydanda Cumhur İttifakı'nın ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar; coşkuyla karşıladı. AK Parti İlçe Gençlik Kolları tarafından davul-zurnayla karşılanan ve yoğun ilgi gören Bakan Soylu, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni belediye ve emniyet hizmet binasını gezdi. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da, Bakan Soylu'ya Koçarlı’da yapılan, yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelerden oluşan iki dosyayı Bakan Soylu’ya teslim ederek, kendisinden projeler için destek sözü aldı.

“KOÇARLIYA BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ”

Yeni belediye hizmet binasını incelemesinin ardından, kahvehanede vatandaşlar ile buluşan Bakan Soylu, Koçarlı’dan övgü ile söz etti. Koçarlı için ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya hazır olduklarını ifade eden Soylu, “Bizi büyük bir şerefle misafir ediyorsunuz. Bu bizim için de büyük bir şereftir. Bu anın her saniyesi bizim için çok kıymetli. Allah sizlerden razı olsun. Bu topraklar bereketli ve güzel topraklardır. Bu topraklarda emin bir milletin hizmetkarlığını yapıyoruz. Bunun bilinci içerisindeyiz. Belki bu dönemlerde çok fazla gelip gidemiyoruz ama sizler için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya da hazırız. Biz Koçarlı’ya ne hizmet yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz” diye konuştu.

“DESTEK SÖZÜMÜZÜ ALDIK”

Bakan Soylu’nun ardından konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan “Sayın Bakanımıza dosyalarımızı teslim ettik. Kendilerine Koçarlı’ya verdiği desteklerden ötürü de teşekkür ediyorum. Daha önce de ‘yeni belediye hizmet binası, emniyet ve jandarma binasını yapıyoruz’ dedi ve yaptı. Verdiğimiz yeni dosyalar için de destek sözünü verdi. Verdiği sözün arkasında olduğu için de Allah ondan razı olsun” dedi. Öte yandan Bakan Soylu’ya AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serhat Deveci ve yönetimi, Adnan Menderes’in karakalem resmini hediye etti.