Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalardan sonra dövizde büyük bir düşüş yaşandı. Dövizde yaşanan düşüş nedeniyle akaryakıt zammı da iptal edildi. AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, dövizde yaşanan düşüşün ardından açıklamada bulunarak, “Vatandaşımız gerçekten hükümetimize, iktidarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a inansın. Mutlaka orta ve uzun vadede bu ülkeyi güzel günler bekliyor” şeklinde konuştu.

‘GELECEĞİMİZİ İPOTEK ALTINA ALIYOR’

AK Partili Başkan Abak, yaklaşık 2 aydır kurun yükselişinin bir anlamı olmadığını tamamen manipülasyonlarla, baskılarla oluşturulan oynak bir zemin olduğunu söyledi. Başkan Abak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dün akşam gerçekten vatandaşlarımızın dört gözle beklediği piyasaları da rahatlatacak ciddi açıklamalar yaptı müjdeler verdi. Piyasada kur artışları, ihracatçıyı olsun vatandaşımızı olsun ciddi rahatsız etmeye başlamıştı. Neyse ki Sayın Cumhurbaşkanımız, dün akşam tekrar, “Merak etmeyin bu geminin dümeninde ben varım, bana güvenin” dedi. Hatta ülkedeki yatırımları durduracak, ihracatı azaltacak, üretimi düşürecek hiçbir adım atılmasına izin vermeyeceğini ifade etti. Bu yeni bir model. Cumhurbaşkanımız, artık hiç kimsenin bu ülkede kuru, parayla, kur spekülasyonlarıyla, faiz fiyatlarıyla piyasaları kendi güdümünün altına almasına, ekonomiye engellemesini istemiyor. Gerçekten orta ve uzun vadede ülkemiz için önemli düşünce ve adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanımızın yeni sistemi, bırakın mevcut yaşayan bizleri ilerideki çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini de ipotek altına alan bir sistem. Cari açık sorununu çözemezseniz hiçbir zaman zenginleşemezsiniz. Refah yaşayan bir ülke haline gelemezsiniz. Kısa vadede mutlaka belli sancılar yaşanacaktır. Gördüğünüz gibi bazı fırsatçılar belli dönemlerde bunu kullanıyorlar. Bunlar parayla, döviz ya da TL ile oynayan insanlar. Vatandaşımız, gerçekten hükümetimize, iktidarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza inansın, mutlaka orta ve uzun vadede bu ülkeyi güzel günler bekliyor. Sancılı dönem dün akşam da gördüğünüz gibi birkaç açıklamanın ardından yüzde 20 de dövizde kayıp oluştu. Bu ne anlama geliyor, piyasalara bir güvenin geldiğini insanların bu politikaya inandığını gösteriyor. İnşallah daha da güzel günler gelecek” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ’

Yeni sistemle ile ilgili aydınlatıcı bilgiler veren Başkan Abak, “Kur yönünden vatandaşımız da merak ediyordur nasıl bir sistem olacak diye. Bu uygulamaya dövize endeksli ‘Yeni Mevduat Sistemi’ demişler. Bu hafta mecliste Pazartesi’den bu yana torba yasa hazırlıkları yapılıyor. Asgari ücretteki bu damga ve gelir vergisini bu yasa ile kaldırıp artık bu hafta muhtemelen yasalaşacak. Dolasıyla memurumuz bu kesinti direk maaşına yansıyacağı için daha fazla para alacak. Dövize endeksli yeni mevduat sisteminde Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, hiçbir vatandaşımız kur ve döviz artışındaki farktan dolayı ezdirilmeyecek. Döviz oynaklıklarının döndüğü bu günlerde, vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz” diye konuştu.

‘2022 İLK YARISINDA HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK’

Yapmış oldukları saha çalışmalarında ise asgari ücretle ilgili gerek vatandaştan gerekse işverenden olumlu dönüşler aldıklarının altını çizen Abak, “Asgari ücrette Cumhuriyet tarihindeki en yüksek oldu. Bizler sahada şunu görüyoruz, işveren nezdinde olsun işçi nezdinde olsun memnuniyetle karşılandığını görüyoruz. Burada işveren bandında neredeyse 500 liralık muafiyet sağlanması, işvereni rahatlatacak. İnşallah piyasalarda stabil olup dengesizlikler giderildiği takdirde, asgari ücretin gerçekten reel alım gücüne ulaşacağını düşünüyoruz. Ülkemize ve hepimize hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biraz sabredeceğiz 2022 ilk yarısına kadar her şey daha da güzel olacak” dedi.