Yeni dönem oda başkanlığında Nazilli'deki berber ve kuaför meslektaşlarıyla birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını ve eğitim planlamalarından bahseden Ergül," 1976 yılında kuaförlük mesleğine basladım.1992 yılında kendi iş yerimi açtım. Yaklaşık 30 yıldır bu sektörde işletmecilik yapıyorum. İnşallah önümüzdeki dönem seçimlerinde Allah nasip ederse aday olmak istiyorum. Nazilli için sektörümüzde ve odamızı daha da aktifleştirmek için ve daha farklı aktivitelere katılma planlarımız var. Odamızı daha popüler bir hale getirmek istiyorum" dedi.

"BİR OLURSAK SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ'

Yol arkadaşları ve yönetimiyle birlikte çalışmalarını anlatacağını ifade eden Mete Ergül; "Bu süreçte projeler geliştireceğiz. Hemen hemen listemizin yüzde 80 hazır. Nazilli'de sektörümüzde yapılması gereken her şeyi yapmayı düşünüyorum. Kuaför arkadaşlarım için eğitim desteği, çıraklık problemleri için çözümler bulmaya çalışacağım. Çünkü bizim en büyük sorunlarımız arasında çıraklık geliyor. Gençlerin mesleğe eğilimini güçlendirmek için birtakım çalışmalar yapacağız. Mevcut kuaför arkadaşlarımızla zaman zaman bir araya gelip sorunlarını dinlemek, sıkıntılarını dinlemek istiyoruz. Sektör olarak pandemiden dolayı zor bir süreç geçirdik. Açıldık ancak müşteri sayılarımızı düşürdük malzemelerimize ciddi zamlar geldi ancak biz bu zamları müşterilerimize yansıtmadık. Tüm sorunlarımızı hep birlikte çözmeyi planlıyoruz. Biz bir olursak sorunları çözebiliriz" dedi.

'SOSYAL MEDYAYI ÇOKİYİ KULLANMALIYIZ'

En büyük hedefinin sektörde akademi kurmak istediğini dile getiren Ergül, "Hedeflediğim akademi ile mevcut bir yer hazırlayıp kuaför ve berber arkadaşlarımızın eğitimlerine alabilecekleri ve yeni gelecek gençlerin önünü açmak istiyorum. Bizim mesleğimiz kalıcı bir meslek ve kendimizi geliştirmek sektörümüzde çok önemli. Sosyal medyayı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Oda olarak sosyal bir sayfa kurup tüm arkadaşlarımızın paylaşım yapmasını sağlayacağım. Bunları yapabilecek seviyeye gelebiliriz" diye konuştu.


'GELİNLER SAÇ VE MAKYAJDA DOĞALLIĞI TERCİH EDİYOR'

Bu sene gelin saçlarının ve makyajlarının doğal olduğunun altını çizen Ergül, sarı rengin hala vazgeçilmezler arasında yer aldığını dile getirdi. Mete Ergül, "Bu sene gerçekten çok yoğun sezon geçirdik. Gelinlerimizde trend serbest saçlardı. Artık çok da topuz isteyen gelinimiz yok. Daha rahat, hareketli saçlar istediler. Saçlarımızın hepsi bahar saçı çözebiliriz" dedi. dediğimiz rahat saçlardı. Önümüzdeki yıl yine bu modeller kalıcı olur. Kesimler biraz daha omuz altı kütlere dönüyor. Renkler biraz daha düz tonlara döndü. Kaküller oldukça moda. Biraz eski dönemlerdeki permalar, biyoformlar geri gelmeye başladı. Sarı tonları saçlar modası hiç geçmeyecek. Sarının tonlarını kum, soğuk, sıcak kişiye özel renklendirmeler kullandık. Gelinlerimizde sarı saç daha modern ve havalı görünüyor. Bu demek değil ki herkes böyle yapacak. Günlük kullanımlarda saç renkleri ise ışıltılar, daha hafif natürel renkler kullanılıyor. Kışın daha koyu ve düz tonlar kullanıldı. Makyajda ise, daha soft, doğal, kat kat ve kalın bazlı değil natürel seviliyor Düğünlerimizde Nazilli dışında da çalışmalarımız oldu. istek doğrultusunda gelin ve nişan saçlarımızı gidiyoruz. Her zaman Kuaför Mete olarak eşim Ayla ile birlikte güler yüzlü hizmetimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.