Didim Sınav eğitim kurumları kurucusu Halis Canpolat tarafından Didim eğitim camiasına kazandırılan Sınav Koleji (anaokul- ilkokul-ortaokulu) kapılarını ilçedeki basın mensuplarına açtı. Kahvaltılı toplantıya Didim Sınav eğitim kurumları kurucusu Halis Canpolat, Okul Müdürü Erkan Baki ve basın mensupları katıldı. Kahvaltının ardından Baki, basın mensuplarına okulu gezdirdi ve bilgiler verdi.

Sınav Koleji olarak 3 aylık bir okul olduklarını belirten Baki, 31’i yeni olmak üzere 45 eğitim-öğretim çalışanıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Tecrübeli öğretmenlere sahip olduklarını belirten Baki, kendisinin de yıllardır devletteki birçok okulda görev yaptığını ve deneyimlerini buraya aktaracağını ifade etti.
Baki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllar içerisindeki tecrübelerimizi buraya aktaracağız. Bütün sınıflar nezdinde 1. Kademede her sınıfın iki öğretmeni var. Biri kendi sınıf öğretmeni var; 2 o sınıfa ait İngilizce öğretmeni var. Öğretmen arkadaşlar dersin sonunda ders özeti yapacaklar, sınıfta 2 öğretmen olacak. Aynı zamanda çocuk konuşma dersini başka bir öğretmenden alacak, gramer dersini başka bir öğretmenden alacak. Pekiştirme, bütünleştirme çalışmaları yoğun bir şekilde yapılacak. Branş öğretmeni giriyor kodlama bilişim teknolojileri anlamında kendine ait öğretmen giriyor, görsel sanatların öğretmenin yine ayrı öğretmeni oluyor.
Ayrıca 25'e yakın kulüp çalışması yapılıyor bunun içerisinde sosyal kültürel ve sanatsal sportif faaliyeti olarak bölümlere ayrılıyor, bunları her hafta ders isimlerinde çocukların ilgi alakalarına göre yapıyoruz.”

Okullarının alt kısmındaki atıl araziyi de kullanacaklarını ve çocuklarla ekim-dikim yaptıracaklarını belirten Baki, dersin yanı sıra hayata da hazırlama çalışmaları yapacaklarını belirtti. Ara tatilde çocuklara karne de vereceklerini belirten Baki, öğrencilerin eksikliklerini giderme noktasında velilerle de işbirliği yaptıklarını ifade etti. Sınav Koleji olarak tek yönlü bireyler yetiştirmeyeceklerini kaydeden Baki, anaokul ve diğer okulların ayrı ve bağımsız bir şekilde faaliyette bulunduğunu sözlerine ekledi.

Baki, “Didim Sınav Koleji olarak başladığımız andan itibaren Didim’de eğitim camiası içinde çok büyük heyecan yarattığımızı gördük. Çok kısa sürede yoğun ilgi görüp bu yılki hedeflerimize ulaştık. Önümüzdeki yıl hedeflerimizin de katlanarak devam edeceğinden şüphemiz yoktur. Öngörümüz şudur: Dönem ortasında kontenjanımız dolacak ve yeni kayıt alamayacağız.” dedi.