Yaptığı özgün eserlerle adından söz ettiren, yurt içi ve yurt dışında çalışmalarıyla tanınan 1936 doğumlu Hamdi Kirişçi 12 Ekim'de koronavirüs sebebiyle gözlem altına alınmıştı.
Sevenlerinin başsağlığı mesajları paylaştığı Kirişçi'nin cenazesi saat 15.00'te kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

HAMDİ KİRİŞÇİ KİMDİR?

Hamdi Kirişci, 1936 yılında Aydın'ın Karacasu ilçesinde doğdu. 10 yaşında çömlekçi olan babasının yanında çalışmaya başladı. Hamdi Kirişçi, işine ilgi duymuş ve sadece testiler değil, vazolar, heykeller ve figürler de yapmıştır. 1978 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı El Sanatları Daire Başkanlığı'nın isteği üzerine Selçuk ve Ankara'da sergi açtı. Aynı yıl Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Turizm Kongresi'ne katılan Dışişleri Bakanlarına takdim edilmek üzere plaket ve vazolar hazırlayıp sergiledi. 1980 yılında Kirişçi, Turizm Bakanlığı tarafından Uluslararası Seramik Fuarı'na katılmak üzere Paris'e gönderildi. Türkiye'de çok sayıda seramik yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 2008 yılında Aydın Rotary Kulübü tarafından Kirişci'ye ödül verildi.