Aydın'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi Koçarlı'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir etkinlik gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Arslan, CHP İlçe Başkanı Hasan Akın,   MHP İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hidayet Yaman, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İlker Aşkın, Şoförler Odası Başkanı Şenol Şahin, Muhtarlar Derneği Başkanı Hanife Kırkuşu, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“SU UYUR AMA DÜŞMAN UYUMAZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte öğrenciler, şiirler okudu. Konuşma yapan Kaymakam Tepeli, Türkiye’nin jeopolitik değerinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Bu yüzden bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen emperyalist güçlerin ülkemizle ilgili geçmişte hesabı vardı, günümüzde de var, gelecekte de olacaktır. Yani atalarımızın deyimi ile ‘Su uyur ama düşman uyumaz.’ Düşmanın uyumadığını 15 Temmuz 2016 tarihinde hep birlikte bir kez daha gördük” dedi.

“KAHRAMANLIK DESTANI YAZDILAR”

Vatan hainlerinin kanlı darbe girişimini, milletin başarısızlığa uğrattığını dile getiren Tepeli, “15 Temmuz gecesi ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretiyle, dirayetiyle kararlı ve dik duruşlarıyla bir kahramanlık destanı yazdılar” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin yer aldığı video gösteriminin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma canlı olarak izlendi. Kur’an-ı Kerim okunması, şehitler için dua edilmesi ve demokrasi nöbeti ile etkinlik sona erdi. Öte yandan ellerinde bayraklarla etkinlikte yer alan protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehitleri anarken, darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlık destanını kutladı.