Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in ileri düzey vertigo ve beyincik küçülmesi rahatsızlığının son durumunu öğrenmek için yalnız gittiği Ankara’dan mutsuz döndüğü iddia edildi. Ankara'da özel bir doktor randevusu alarak hastalığı sebebiyle doktor kontrolünden geçen Başkan Tuncel'in, hastalığındaki ilerlemenin yüzde 35 seviyelerinde olduğu, konuşma ve yürüme zorluğunun artarak devam ettiğinin bildirildiği öğrenildi.

BAŞKAN TUNCEL’E AĞIR REÇETE

Başkan Tuncel, uzun zamandır yaşadığı yürüme, konuşma ve odaklanma sorunu sebebiyle Belediye Meclis toplantılarında ve törenlerde ayakta durmakta güçlük çektiği için Cumartesi günü Ankara Çukurambar’da muayene olduğu doktordan Söke’ye üzücü haberle döndü. Başkan Tuncel’i muayene eden doktorun, hastalığın yüzde 35 seviyelerinde ilerlediği, tedavisinin de mümkün olmadığı ancak kendisine çeşitli takviyelerden oluşan bir reçete verildiği iddia edildi. Doktorun Tuncel'e, sıcak havalarda dışarıda fazla bulunmaması, stresli ve tartışmalı ortamlardan uzak durması, heyecan yaratacak aktivitelerden de uzak kalması ve günde en az 10 saat yatarak dinlenmesi tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi.

HER AN GÖREVİ BIRAKABİLİR

Doktorun verdiği öneriler ve reçete doğrultusunda Başkan Tuncel’in önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yaparak sağlık durumu ile alakalı Söke halkını ve kamuoyunu bilgilendireceği öğrenilirken, 2021 yılı sonuna kadar yürütmeyi düşündüğü görevini her an bırakabileceği ve yerine de Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli’yi düşündüğü iddia edildi.