İYİ Parti Söke İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Polat Zencirci, çektiği videolar ile Türkiye ile ilgili çeşitli iddialarda bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'e gönderme yaparak sosyal medya üzerinden, “Şüphesiz ki uyanasınız diye Peker'i gönderdik. Youtube Suresi 8. Ayet" ifadeleriyle paylaşımda bulunmuştu. Zencirci, tepkiler üzerine sosyal medya paylaşımını kaldırırken Kur'an-ı Kerim ayetleriyle dalga geçtiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı haline gelmişti.
İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, Zencirci’ye yapılan eleştirilerle ilgili açıklamada bulundu. Zencirci’ye yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu ifade eden Çelikez, şunları söyledi: “İYİ Parti Söke İlçe Teşkilatımız mensubu bir arkadaşımızın sosyal medyada yüzlerce kişinin paylaştığı Sedat Peker’e atıf yapılan bir metni paylaşması adeta siyasi linç kampanyasına dönüştürüldü. Arkadaşımız bu paylaşımın yanlış anlaşılacağını ve hatalı olduğunu görünce paylaşımını kaldırmış ve kamuoyundan özür dilemiştir. Bizler arkadaşımızın vatana, millete ve manevi değerlere olan hassasiyetinden hiçbir şüphe duymamaktayız. Oy devşirme uğruna din üzerinden yapılan bu siyasetin Türkiye’ye fayda getirmeyeceği aşıkârdır.”

İLÇE BAŞKANLARINA CEVAP VERDİ


AK Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes ve MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın’ın konuyla ilgili eleştirilerine de cevap veren Çelikez, “Olaya körükle giden AKP Söke İlçe Başkanı sayın Sibel Menderes’e şu soruları sormak da hakkımızdır: Keşke AKP eski Bakanı Egemen Bağış’ın ‘Bakara, Makara’ söylemine de aynı tepkiyi gösterebilselerdi. Keşke AKP Düzce milletvekilinin, ‘Erdoğan Allah’ın tüm vasıflarını üzerinde taşıyan bir liderdir’ sözüne de aynı tepkiyi gösterebilselerdi. Keşke yakın zamanda M. Kemal Atatürk’e Ayasofya Camii’nde yapılan hakaretlere de aynı tepkiyi gösterebilselerdi. MHP Söke İlçe Başkanı sayın Ömer Akalın da verdiği beyanatta bu paylaşımın maksadını ve haddini aştığını söylemektedir. Bizim maksadımız milli birliğimize, Türk devletine ve manevi değerlerimize sahip çıkmaktır. Bu bağlamda Akalın’a şu soruları sormak de hakkımızdır; ‘Keşke andımızın okunması yasaklanınca da aynı tepkiyi gösterebilselerdi. Keşke TC. ibaresinin resmi dairelerde kaldırıldığı zaman da aynı tepkiyi gösterebilselerdi. Keşke Doğu Türkistan Türkleri’ne yapılan zulüm ve soykırıma da bu şekilde tepki gösterebilselerdi. Bizler İYİ Parti mensuplarına karşı yürütülen bu kampanyalarla gündemin meşgul edilmesini kınıyoruz. Türkiye’nin gerçek gündemi işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk ve yasaklarla mücadele etmektir. İYİ Parti hedeflerine ulaşıp Türkiye’nin sorunlarına çözüm getirmek için elinden geleni yapmaya devam edecektir” diye konuştu.