PENİNSULA Genel Müdürü Fahrettin Çiçek de konu ile ilgili tepkisini dile getirdi. Çözümün insanları aşağılayıcı video ile anlatılmasının yanlış olduğunu ifade eden Fahrettin Çiçek, iletişimde sınıfta kaldıklarını ve yıllarını bu sektöre vermiş, hayatını bu mesleğe adamış bir turizmci olarak üzüldüğünü söyledi. Çiçek; "Katılım paylarımızla finansal açıdan desteklediğimiz Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TTGA) sınıfta kalmıştır. Ne insanımıza güvenli seyahat koridorunu ve güvenli turizm sertifikasyon sistemini doğru anlatıp, PCR negatif test ile ülkemize kabul ettiğimiz turistlerin ülkemizde artan vakalarda sıfır dahli olduğunu anlatabildik, ne de yurt dışında ülkemize gelmek için can atan bizden olumlu bir sinyal bekleyen Türkiye dostu misafirlerimize kendimizi aşağılatmadan düzgün bir mesaj verebildik."

"GÜVENLİ ORTAM SUNACAĞIZ DERKEN KENDİMİZİ SABOTE ETTİK"


Turizm sektörünün öncelikli aşılanması sanki sırf yabancı misafirlerimiz için düşünülmüş gibi algı yaratılmasının da ayrıca üzüntü verici olduğunu ifade eden Fahrettin Çiçek; "Büyük bir risk yaratarak insanımızın bu ayrıcalığın sadece turiste yönelikmiş gibi algılanmasını sağlayıp, Türk misafirperverliğinden uzak bir tutum içerisinde turiste düşmanca his besleyenlerin sayısını arttırdık. Kuşadası’ndan örnek vereyim; iyi bir turizm sezonunda bölgemizde konaklama yapan misafirlerimizin yüzde 30’una yakın kısmını kendi vatandaşlarımız, Türk misafirlerimiz oluşturuyor. Bu oran kriz dönemi olan geçen yıl yüzde 58’ler düzeyinde gerçekleşti. Bu yılda çok farklı olmayacaktır ve yine tesislerimizde ağırlıklı olarak sektör için çok önemli olan kendi vatandaşlarımızı ağırlayacağız. Tıpkı yabancı misafirlerimiz gibi kendi insanımıza da güvenli ortamda tatil imkanı sunma çabamız ancak bu kadar sabote edilebilirdi. Çok üzgünüm, her şeye rağmen bu salgının olumsuz etkilerini üzerimizden atmak için tebdil-i mekanda ferahlık vardır diyor, tüm seyahat severleri bu yıl turizm hareketine katılmalarını ve ülkemizin bugüne kadar keşfetme fırsatı bulamadıkları cennet köşelerine beklediğimizi söylemek istiyorum. Güzel bir yazın Bizim olması için siz seyahat edin, bizler de sizi ağırlamanın onurunu yaşayalım" dedi.

"PCR ZORUNLULUĞUNU KALDIRIP KAPIMIZ AÇIK DEMEMİZ GEREKİYOR"


Çiçek açıklamasında ayrıca, "Neden ısrarla genel bir açıklama yapmaktan kaçınıyoruz? Yarın dahi geç olabilir ivedilikle hemen bugün; Aşı olmuş veya son 9 ay içerisinde hastalığı yenmiş olan tüm dünya vatandaşlarına PCR zorunluluğunu kaldırıp kapımız açık dememiz ve bunu ilan etmemiz gerekiyor. Herhangi bir ülkede sadece vaka sayısı yüksek ise bu grubun dışındakilerden PCR testi istemeliyiz. Güncel Covid-19 riskli ülkeler listesinde bizim ülkemiz kırmızı kategoride, ülkelerden bir örnek verecek olursak, Romanya’da seyahat edecek kişilerin yüzde 90’ı aşılanmış durumda ve bu listeye göre kırmızı kategorideki ülkemize bir Romen vatandaşı gelse dahi dönüşte aşılı oldukları için herhangi bir karantina işlemine tabi olmayacaklar. Bizim ülkemizde bu gruptan PCR test zorunluluğunu kaldırır ise turizm sektöründe çarkları sorunsuz döndürme şansı elde edeceğiz. Biraz daha bekler isek bu konumdaki tüm potansiyel misafirlerimizi diğer ülkelere elimizle teslim etmiş olacağız" diyerek konunun önemine de dikkat çekti.