Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutladı. Veteriner Hekimler’in çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Şahin, meslekte yaşadıkları sorunları da dile getirdi. Her yıl Nisan ayının son cumartesi gününün Dünya Veteriner Hekimleri Günü olarak kutlandığını belirten Başkan Şahin, “Mesleğimizin önemine ve sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Veteriner Hekimler, kamuoyunda bilindiği gibi yalnızca hayvan muayene ve tedavi hizmeti değil, toplum sağlığını korumaya yönelik de birçok alanda hizmet vermektedir.” diye konuştu.


“VETERİNER HEKİMLER İNSANLIK İÇİN ÇALIŞIYOR”


Veteriner Hekimler’in gıda sağlığı, çevre sağlığı, hayvan sağlığı ve halk sağlığı üzerine tarih boyunca çok kıymetli hizmetler verdiğini ifade eden Başkan Şahin, “Bu uğurda, birçok meslektaşımız, laboratuvarlarda insanlık için çalışırken, yollarda, kuş uçmaz kervan geçmez bölgelere sağlık götürmek için trafik kazalarında, hayvancılık işletmelerinde kaçak akım nedeniyle muayene esnasında elektrik akımına kapılarak ve birçok zoonoz (hayvanlardan insanlara geçen)hastalık nedeniyle meslek şehidi olmuş, kliniklerinde, kesimhanelerde, kamu adına hizmet verdiği esnada sahada, insanlık için çalışırken insanlardan şiddet görmüş, darba uğramış, bıçaklanmış, silahla yaralanmış ölümlerden dönmüştür.” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİKLİ AŞILAMA KAPSAMINA DAHİ ALINMADIK”


Günümüzde maalesef bu kadim meslekğin anasının ak sütü gibi helal olan birçok özlük hakkından mahrum bırakıldığını söyleyen Başkan Şahin, “Fiili hizmet zammı hakkı dahi elinden alınmış, sağlığın her alanında görev yaptığı, birçok kanunda sağlık sınıfı sayılmasına rağmen birçok yasal ve pratik düzenlemelerde sağlık çalışanı olarak görülmemiş, yerli ve milli Covid-19 aşı çalışmalarında sonuca en yakın olan projeleri yürütmüş olmasına rağmen öncelikli aşılama kapsamına dahi alınmamıştır.” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”


Gelişmiş ülkelerin Covid-19 pandemisi yönetimini Veteriner Hekimlere emanet ettiğini dile getiren Başkan Şahin, “Bizde tam tersi, hastalıktan koruma gereksinimi dahi hissedilmemiş, Covid-19 un pençesine atılmış, enfeksiyon ve temas nedeniyle karantina zarureti ortaya çıkmış ve bu nedenle hem özel sağlık hizmeti sunan hem de kamu adına sağlık hizmeti veren meslektaşlarımız etkisiz hale gelmiş, getirilmiştir. Veteriner Hekimler, ülke sağlığının görünmez gizli kahramanları oldukları ve tevazuyu elden bırakmadıkları için kutsal hizmetleri her zaman derinden yürütmüştür. Bu nedenle, yetkililer, bu kadim mesleğin mensuplarının haklarını ve hizmetlerini ikinci plana atmışlardır. Samimi olarak ifade etmek isterim ki Veteriner Hekimleri görmezden gelmek önümüzdeki dönemde, yeni dünya düzeninde ülkemize, halkımıza ciddi zarar verecek ve toplum sağlığında kapanmaz yaralar açacaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, insanlığa hizmeti kendine şiar edinmiş meslektaşlarımızın Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyor, büyük hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.