Uzman Patent ile ürün ya da hizmetlerinizi güvence altına alın. Uzman Patent web sitesinde yer alan formlar aracılığı ile ücretsiz marka tescil sorgulama formunu doldurabilirsiniz. Formu doldurmanızın ardından marka uzmanları başvuru talebinizi araştırıp sizlere dönüş sağlamaktadır. Sizde sektörde ki varlığınızı koruma altına almak için marka sorgulama sürecine gereken önemi göstermelisiniz. Ürün ya da hizmetlerinize ait hakları korumak, sektörde söz sahibi olmak için marka tesciline Uzman Patent ile adım atın.

Patent Sorgulama

Marka ve patent birbirinden farklı kavramlardır. Tescilli bir marka ile isim koruması yaparken, tescilli bir patent ile ürün koruması yaparsınız. Türkiye patent sorgulama sayfasından patent araştırma talebi bırakabilirsiniz.

Neden Marka Tescil Edilmedi?

Markanızı tescil ettirmeden herhangi bir hak sahipliğinde bulunamazsınız. Ancak tescilli bir isim ile hak sahipliğiniz başlar ve devam eder. Tecilli bir isim hakkı 10 yıllık süre ile size yada firmanıza aittir. 10 yıllık sürenin dolmasının ardından yenileme ücretini ödeyerek marka hakkınızı 10 yıl daha uzatmış olursunuz. Markalara 10 yıllık periyotlar halinde yenilenmektedir.

Tasarım Tescili

Tasarım tescili ile görsellerin koruma altına alınmasıdır. Örneğin bir mobilya firması sahibisiniz. Yeni bir koltuk takımı ürettiniz. Ürününüzü piyasaya sürmeden önce tasarım tescili ile koruma altına alabilirsiniz. Böylelikle taklit ürünlerin çıkmasına engel olabilirsiniz. Uzman Patent ekibinin marka vekilleri avukattır. Sizlere başvuru öncesi ve sonrasında Uzman Patent ekibi telefon, mail yada whatsapp aracılığı ile destek olmaktadır. Tüm soru ve düşüncelerinizi her zaman iletebilir bilgi alabilirsiniz. Başvuru sürecinde ve tescil sonrasında markanız özel yazılımlar ile koruma altına alınmaktadır. Böylelikle tüm süreçler sizlere zamanında iletilir, gecikme yaşamazsınız.