29 yaşındaki evli ve iki çocuk annesi Dudu Cinbaş, 2010 yılında Afyonkarahisar'dan Germencik ilçesi, Turanlar Mahallesi'ne gelin olarak geldi. Demircilik yapan eşine, ekonomik olarak destek olmak isteyen ev hanımı Cinbaş, hayvancılık yapmaya karar verdi. İnek satın almak için ihtiyaç duyduğu ekonomik kaynağa mikrokredi ile ulaşan Cinbaş, aldığı ineği zamanla çoğaltmayı başardı. Eşine ait tarlayı da değerlendiren ve mevsimine göre çeşitli sebzeler diken Cinbaş, üretimini yaptığı süt, tereyağı, kuru bamya, biber ve domates salçası gibi bitkisel ve hayvansal ürünleri pazarda satarak, gelir elde etmeye başladı.

"HAYATIM DEĞİŞTİ"

Germencik’in girişimci kadınlarından Dudu Cinbaş, "Eşime ekonomik olarak destek olmak ve boş vaktimi değerlendirmek istiyordum. Ne yapabilirim diye düşünürken aklıma hayvancılık geldi. İnek almak için yeterli maddi kaynağım yoktu. Bir arkadaşımın vasıtasıyla mikrokredi ile tanıştım. Hayatım, o andan itibaren değişti. Mikrokredi ile bir inek satın aldım. Zamanla hayvanım çoğaldı, sayısı beşe kadar çıktı. Eşimin iş yoğunluğundan dolayı çok fazla ilgilenemediği bir de 5 dönümlük tarlamız vardı. Onu da değerlendirdim ve mevsimine göre sebze dikimi yaptım" dedi.

"DÜKKAN AÇMAYI PLANLIYORUM"

Ürettiği hayvansal ve bitkisel ürünleri pazarda satarak, kazanç elde ettiğini anlatan Cinbaş, "Ürettiğim süt, tereyağı, kuru bamya, biber ve domates salçalarını pazarda satıyorum. Elde ettiğim gelirle aileme katkı sunuyorum. Tam bir iş kadını oldum diyebilirim. Emeğimi kazanca dönüştürmem, kendime olan güvenimi arttırdı. İşimi daha da büyüterek, dükkan açmayı planlıyorum" şeklinde konuştu. 10 kadını da mikrokredi ile tanıştırarak, iş hayatına dahil eden Cinbaş, kendisine verdiği destekten dolayı Mikrofinans Aydın Batı Şube Yöneticisi Nefise Akyıl'a teşekkür etti.