Aydın’da en son kardeşi Eralp Atay ile oğlu Eymen Atay’a belediye ve spor kulübünde sınırsız yetkiler tanıması nedeniyle CHP’li üst düzey yöneticiler ve partilileri tarafından tepki gösterilen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın hamiliğine soyunan bir medya grubu, Atay Ailesi’ni savunmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ildeki medya kuruluşlarına ağır itham ve iftiralarda bulundu. Basın İlan Kurumu’nun başına aklı sıra FETÖ’ye atfen ‘Paralel’ yaftası koyarak mesnetsiz suçlamalarda bulunması ise akıl tutulması olarak değerlendirildi.

ATAY’I AKLAMAK İÇİN ÇERÇİOĞLU’NA YÜKLENDİ

Efeler Belediyesi’ndeki ‘Atay Saltanatı’ haberleriyle ilgili Eralp Atay hakkında algı oluşturulmaya çalışıldığı ileri sürülerek yapılan yayında, ildeki medya kuruluşlarına da mesnetsiz suçlamalarda bulunulması şaşkınlık yarattı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın güdümünde yayın politikası izlenen medya kuruluşunun Başkan Atay’ın yaptığı hatayı kapatmak isterken gündemi Özlem Çerçioğlu ve ailesine yönlendirmesi ise dikkat çekti.

NYSA KAZILARI ÜZERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA İFTİRA ATTI

Atay Ailesi’ni savunmak için yapılan programda, Sultanhisar ilçesindeki NYSA Antik Kent kazılarına Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından para yağdırıldığını ve kazıların olduğu antik kentin Başkan Çerçioğlu’nun ailesine ait otelin hemen yanı başında bulunduğunu ileri sürerek yaptığı bazı suçlamaların iftira olduğu da kısa sürede ortaya çıktı. 24.01.2012 tarihli toplantı kararı ile Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Arkeolojik Sit içerisinde kalan ve iyileştirilmesi yapılmasının ardından 5 yıl içerisinde tamamlanarak trafiğe kapatılmasının kararlaştırıldığı ortaya çıktı.

GÜZERGAH VE PROJEYİ İL ÖZEL İDARE HAZIRLAMIŞ

2012 yılında yolla ilgili olarak kazıların bulunduğu Sultanhisar ilçesi Kavaklı Mahallesi'ndeki vatandaşların kazı alanından geçmemesi için Aydın Valiliği İl Özel İdaresi'nin 01.07.2011 tarih ve 11312 sayılı talebi ile başvurduğu ve 20.01.2012 tarihli raporu ile 24.01.2012 tarihinde yapılan toplantı ile Sultanhisar ilçesi NYSA Antik Kenti 1. Derece Arkeolojik Sit sınırları içerisinde kalan Yukarı Kavaklı Köy Yolu'nun iyileştirilmesi kararı aldığı öğrenildi. İl Özel İdaresi'nden devredilen yolun yapılma zorunluluğu bulunduğu öğrenilirken, alınan kararda istenilen alternatif yolun 5 yıl içerisinde tamamlanmasına, 1. Derece Arkeolojik Sit içerisinde kalan iyileştirilmesi yapılan söz konusu yolun 5 yıllık süre sonunda trafiğe kapatılmasına karar verilmişti. Aydın İl Özel İdaresi tarafından güzergahı belirlenerek projesi hazırlanan yolun 2014 yılında çıkan Büyükşehir Yasası sonrası Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği öğrenildi. İl Özel İdaresi tarafından yetki devri yapılarak gerçekleşen yolun Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında keyfi yaptırıldığını öne süren medya kuruluşunun iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR TÜM ANTİK KENTLERE DESTEK VERİYOR

Aydın’daki antik kentlere ve oralarda yapılan kazı çalışmalarına destek olan Aydın Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Tepecik Höyüğü, Magnesia Antik Kenti, Nysa ve Tralleis Antik Kenti’ne destek vermişti. Büyükşehir Belediye Meclisi, 2019 yılında aldığı karar ile Aydın genelinde bulunan tarihi öneme sahip antik kentler ve ören yerleri hakkında gerçekleştirilecek olan tüm sempozyumlara da destek olma kararı almıştı.