Söke Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına, Başkan Tuncel’in yanı sıra, Belediye-İş Sendikası İşyeri Temsilcileri Muammer Tosun ve Gökhan Aktarmacı katıldı.

İDDİALARI YALANLADILAR


Tosun, toplantıda yaptığı açıklamada, “Söke Belediyesinde işyeri baş temsilcisi olarak tüm sözleşmelerde hazır bulundum. Yerel gazetenin yazmış olduğu bu haber kesinlikle doğruları yansıtmıyor, hiçbir personelimizin Söke Belediyemizden kesinlikle alacak olduğu bir tutar yoktur. Tek bir alacağı veya tek bir ikramiyesi yoktur. CHP Genel Merkezinin ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her belediyenin işçilerine 3100 TL maaş verilmesi doğrultusundaki açıklamasının ardından, şu an biz çalışanlar olarak bu miktarın üzerinde bir maaş almaya hak kazandık. Söke Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz personelimize iyi bir maaş verdikleri için” dedi.
Aktarmacı ise, “Uzun yıllardan beridir ilk defa bu yıl toplu sözleşme süreci yaşandı. Yaşamış olduğumuz pandemi sürecine rağmen ve 2021 yılının bütçesi açıklamasından sonra sağ olsun belediye başkanımız bu derece bir maaşı biz çalışanlara uygun gördü. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara rağmen, belediye başkanımız biz çalışanlarımıza maaşlarımızı hiçbir şekilde aksatmadığı gibi hiçbir arkadaşımızın da Söke Belediyesinden alacağı yoktur” diye konuştu.

"İSPATLASIN, İSTİFA ETMEYE HAZIRIM"


Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel de, şunları kaydetti: “Yerel gazetede yazılan bu köşe yazısının öncelikle hiçbir şekilde gerçek bir değeri yoktur. İki aydır değil bir ay maaşını alamayan herhangi bir belediye çalışanımız varsa şu an gelsin ispat etsin, hemen belediye başkanlığı görevimden ayrılmaya hazırım. 700’e yakın belediye çalışanımız var ve personelimiz her ayın 15’inde maaşlarını gününde alıyorlar. Bu köşe yazısını yazan arkadaş, herhangi bir personeli alsın benim karşıma çıkarsın, o da desin ki benim belediyeden alacağım var, bu mümkün değildir ve ben istifa etmeye hazırım. Bu köşe yazarını daha önce asılsız haber yapmaması gerektiğini belirterek uyardık. Bu ikazı yapmama rağmen hala kendi bildiği yoldan yürümeye ve asılsız haberler yapmaya devam ediyor. Bizler görevimize gelmemizin üzerinden 21 ay süre geçti bu zaman zarfında geçmiş dönemde olan borçların dahi ödemelerini yaptık. Kendisinin Süleyman Toyran zamanında alamamış olduğu izin paralarını bile bizler ödedik. CHP işçinin ve çalışanın yanında olan köklü bir partidir. Hiç bir işçinin Söke Belediyemizden alacakları kalmamıştır. Dün olduğu gibi nasılsa bugün de aynen devam etmektedir. Çalışanlarımızın hepsinin maaşlarını veya ikramiyelerini gününde yatırıp belediyemizi borçlu bırakmadık. Gençlik merkezi kurulması ile ilgili olarak buraya çalışanlarımızın ücretlerinden her hangi bir ödeme alındığı mümkün değildir ve böyle bir para aktarımı için hiçbir personelimizden bir ödeme alınmayacaktır.”