Tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet eden Yaman, “Nişanlımın durumu kritik. Acil kana ihtiyacımız var. B Rh (-) kan grubuna sahip vatandaşlarımız hastaneye gelerek lütfen bağışta bulunsunlar” dedi.
Aydın’ın ilçesi Bozdoğan'da yaşayan Zeynep Kemik ve nişanlısı Veysel Yaman, geçen ay aldıkları haberle adeta yıkıldı. Nazilli’de grip şikayetiyle hastaneye başvuran Zeynep, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tahliller sonucu 18 yaşındaki Zeynep’e lösemi teşhisi konuldu.

BİLİNCİ KAPALI


Hastalığının ardından hızla tedavi süreci başlayan Zeynep, bu dönemde beyin kanaması da geçirdi. Bilinci kapalı olan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Zeynep için doktorlar seferberlik başlattı. Hayatının gençlik yıllarında amansız hastalığa karşı yaşam mücadelesi veren Zeynep için acil kan bağışı çağrısında bulunuldu. Durumu kritik olan Zeynep için nişanlısı Veysel Yaman, kan bağışı çağrısında bulundu. Hastaneyi adeta mesken edinen Veysel Yaman, Zeynep’in yaşaması için acil B Rh (-) trombosit kana ihtiyaç olduğunu söyledi.

DURUMU KRİTİK


B Rh (-) kan grubuna sahip tüm vatandaşların Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne gelerek Zeynep için kan bağışında bulunmaya davet eden Veysel Yaman, “Nişanlımın şuan durumu kritik. Acil kana ihtiyaç var. Kan grubu B Rh (-) olan tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Zeynep’imi yaşatalım. Lütfen kan bağışında bulunun. Vereceğiniz kanlarla Zeynep bu hastalığı yenebilir. Sağlıklı olan tüm vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Beş dakika içerisinde vereceğiniz kan bağışlarıyla Zeynep ve birçok kişinin hayatını kurtarabilirsiniz. Lütfen kan bağışlarınızla hayat olun. Zeynep’i yaşatalım.” diye konuştu.