Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını dolayısıyla Aydın’da da vatandaşlar, virüse karşı etkili besin arayışına yöneldi. İnsan vücuduna faydasıyla bilinen bal ve arı ürünlerine ise pandemi döneminde talep arttı. Aydın’da bal ve arı ürünlerine olan talep geçmiş yıllara oranla iki kat artarken, pandemi döneminde bal ve arı ürünleri, vatandaşların en çok tükettiği ürünler arasında yer aldı.

“SATIŞLAR ARTTI”


Pandemi döneminde vatandaşların bal ve arı ürünlerine yoğun talep gösterdiğini kaydeden Aydın İli Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “İnsanlar, pandemi döneminde daha fazla sağlıklı besinler tüketmek istiyor. Bu anlamda insan vücuduna birçok faydası olan bal ve arı ürünlerine yoğun bir talep var. Geçmiş yıllara göre satışlarımız adeta iki kat arttı. Vatandaşlarımız virüse karşı kendisini korumak için bal, propolis, polen, arı sütü tüketiyor.” dedi.

“BAL TÜKETİN”


Şu anda oluşan fiyatların bal üreticilerinin yüzünü güldürdüğünü belirten Başkan Özdemir, “Bu yıl, iklimlerden dolayı bal ve arı ürünleri üretimi geçen yıllara göre daha az oldu. Kooperatifimizde şu anda çiçek balının kilosu 80 lira, çam balı 60 lira, hayıt balı 125 liradan satışa sunuluyor. Fiyatların bu şekilde oluşması üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Balın faydası tartışılmaz. Vatandaşlarımıza sağlıkları için bal tüketmeleri yönünde çağrıda bulunuyorum. Balın arıcılardan alınmasını ve doğal tüketilmesini öneriyorum” diye konuştu.