Efeler ilçesinde 23 Kasım 2018 tarihinde yaşanan olayda, 43 yaşındaki Sibel Aksoy, kendini trenin önüne atarak yaşamına son verdi. Korkunç ölümün ardından Sibel Aksoy'un yakınları, intihardan 10 gün önce Oktay Ö'nün kendisinden ayrılmak isteyen Sibel Aksoy'a, "Benden ayrılırsan cep telefonumda bulunan sana ait fotoğrafları köye dağıtırım. Benden kurtulmanın tek yolu ölümdür" dediğini ileri sürerek kendisinden şikayetçi oldular.

SES KAYDI DELİL KABUL EDİLDİ

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde şüpheli Oktay Ö. hakkında tehdit ve şantaj iddiasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda, duruşmadaki savunmasında son 3 aydır Sibel Aksoy ile görüşmediğini söyleyen sanık Oktay Ö'nün kendisine ait iki GSM hattının baz istasyonu kayıtlarında, sonu '9641' olan telefonundan belirtilen zaman diliminde genç kadının evinin yakınlarında 126 kez kendisiyle iletişim kurduğu tespit edilirken önceki duruşmada mağdur yakınlarının mahkemeye sunduğu ses kaydı delil olarak kabul edildi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti şantaj ve tehdit suçlarını işlediğinin sabit olduğuna hükmederek sanık Oktay Ö'ye şantajdan 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezası, tehditten ise 6 ay hapis cezası verdi. Sanığın eyleminden dolayı pişmanlık göstermemesi ve olayın vahameti nedeniyle de sanığa verilen cezalarda indirim uygulanmadı.

İNTİHARA TEŞVİK DAVASI AÇACAĞIZ

Sibel Aksoy'un kardeşi Ayşegül K., sanığın aldığı cezanın açacakları intihara teşvik davası açısından önemli bir done olacağını belirterek, "Kardeşim Sibel Aksoy'un sanık Oktay Ö. tarafından yapılan tehdit ve şantajla intihara sürüklendiği mahkemece teyit edildi. Ailesi olarak biz, Sibel Aksoy'a intihara teşvik nedeniyle Oktay Ö. hakkında suç duyurusu yapmıştık. Bu dosya savcılıkta bekliyor. Mahkemenin Oktay Ö.'ye şantaj ve tehdit suçundan verdiği cezalar, intihara teşvik davası için önemli bir done olacak. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. Ablamı ölüme sürükleyen o kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.