Doğal ve sağlıklı beslenmeyi tercih eden aileler geleneksel yöntemleri kullanarak nar ekşisi yapıyor. Gelişen teknolojiye rağmen atalarından öğrendikleri yöntemlerden vazgeçmeyen Karacasulular tüm aile bireyleri ve komşuların birbirine yardım etmesiyle narları ekşiye dönüştürüyor. Büyük bir özveri ve sabır gerektirse de bu alışkanlıklarından vazgeçmeyen ilçe halkı fiziksel olarak çeşitli aktiviteler de içeren bu faaliyeti, deyim yerindeyse bir Anadolu sporunu yıllardır sürdürüyor.
Narların toplanmasıyla başlayan ilk hazırlıklar, meyvelerin taş yardımıyla ikiye ayrılmasıyla devam ediyor. Odundan yapılan sopalarla çırpma denilen yöntemle kabuğundan ayrılan narların taneleri çuvallara dolduruluyor. Sert bir zemin üzerinde oluşturulan havuzlar vasıtasıyla ayakla çiğnenerek suyu çıkarılıyor. Ardından kazanlara dolduruluyor ve nar suyunu saatler süren kaynatma işlemine geçiliyor. 4-5 saat süren kaynatma işlemi sırasında taşma ihtimaline karşı başında beklemek gerektiği kaydedilirken tercihe göre içine pişme sırasında biber ve soğan atıldığı bilgisi verildi. Kazana ilk konulan nar suyundan 3’te bir oranında nar ekşisi elde edilirken, yaklaşık 10 kilo nardan bir kilo nar ekşisi alındığı belirtildi. Nar ekşisinin özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerektiği ve doğal antibiyotik olan nar suyunun bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu pek çok hastalıktan koruduğu ifade ediliyor.