İncirliova Belediyesi, İstiklal Mahallesi, Aydın-İzmir Karayolu üzerinde hayata geçireceği Yerel Tarım Ürünleri Satış Merkezi Projesi’nin yapımı için ihaleye çıktı. 675 bin 931 lira+KDV teklifi ile ihaleyi kazanan Miryap Mühendislik firması, 21 Eylül’de yeri teslim alarak, 12 dükkan ve 40 araçlık otopark alanından oluşan projenin yapım çalışmalarına başladı. Toplam 90 günde tamamlanması planlanan projenin inşaat alanında, Belediye Başkanı Aytekin Kaya incelemelerde bulundu. İmar İşleri Müdürü Onur Orcan ve ekibinin eşlik ettiği Başkan Kaya, çalışmalar hakkında firma sorumlusu Devrim Artut’tan bilgi aldı. Projenin kazasız, belasız tamamlanarak hizmete açılması için de kurban kesildi, dua edildi.

EKSİKLİK GİDERİLECEK

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yaptığı açıklamada il genelinde, yol güzergahı üzerinde vatandaşların yöresel ürünler alacakları çok fazla dükkanın bulunmadığını söyledi. Yaşanan eksikliği gidermek için çalışma başlattıklarını belirten Kaya, "İlçemiz deveciliğin başkenti, incirin anavatanı. Dışarıdan ilçemize gelen vatandaşlarımız incir, zeytin, zeytinyağı, deve sucuğu ve benzeri ürünleri nereden alabileceklerini bize soruyor. Yapımına başladığımız dükkanlarımızı hizmete açtığımızda, vatandaşlarımız bu dükkanlardan yöresel ürünlerin en güzeli ve kalitelisini alma imkanı bulacak" ifadelerini kullandı.

DÜKKANLARA YOĞUN İLGİ

İncirliova'ya toplam 12 dükkan kazandıracaklarını kaydeden Başkan Kaya, "Dükkanlardan 3'ünü lokanta yapacağız. Geriye kalan dükkanlar, yöresel ürünlerimizin satış yeri olacak. Bir dükkanımızı ise üretici kadınlarımıza ayıracağız. İlçemize yakışır şekilde yapacağımız dükkanlarımızı, tamamlanmasının hemen ardından, hizmete açacağız. Çünkü vatandaşlarımızdan kiralamak için dükkanlarımıza yoğun ilgi var. Ayrıca dükkanlarımıza alışveriş için gelecek vatandaşlarımızın, araçlarını bırakacakları yer bulmakta zorlanmamaları için de otopark alanı yapacağız. Şimdiden ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.