CHP Söke İlçe Örgütü Başkanı Ali Kemal Özcan’ın öncülüğünde sahaya inen CHP’liler, 17 maddelik çözüm önerisinin yer aldığı broşürleri tek tek esnafa dağıtırken, sorun ve talepleri dinleyerek de not almaya başladılar.
CHP Söke İlçe Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşanan salgın sürecinde esnafa yönelik 17 maddelik çözüm önerisi için farkındalık oluşturabilme adına ilçede adeta seferberlik başlattı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 17 maddelik çözüm önerisini ilçedeki işlek yerlerde bulunan bilboardlardan ilan olarak duyuran CHP Söke İlçe Örgütü üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ayrıca ilçedeki tüm esnaflara da tek tek birebir ziyarette bulunarak sorun ve talepleri ilk ağızdan dinlemek için de çalışmalarını sıklaştırdı.

“BÜTÜN ESNAFIN SÖZCÜSÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


CHP Söke İlçe Örgütü’nün salgın kapsamında başlattığı sağduyu, ilçedeki esnaflardan da takdir toplarken konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile esnaflarımıza 17 maddelik çözüm önerisini götürüyoruz ve sorunları dinliyoruz. AKP hükümeti esnafın derdini dinlemezken insafsızca zamlara devam edildi. Ama biz bugün sahadayız genel başkanımızın ifade ettiği gibi Cumhuriyet tarihinde ilktir. Aydın Büyükşehir Belediyemizin pandemi döneminde vatandaşlarımızın yanında nasıl yer aldığını fakir fukaraya nasıl sahip çıktığını bütün Türkiye gördü. AKP’liler biraz Özlem Başkana bakıp yapılan hizmetlerden ders alsınlar. Bizler bu süreçte sahada esnafımızdan tespit ettiğimiz sorunları hemen genel merkezimize iletiyoruz. CHP olarak bütün garibanların, bütün esnafın, bütün sokak satıcılarının, alın teri ile gelirini elde edip çoluğuna çocuğuna nafaka götürenlerin sözcüsü temsilcisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NUN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ


Öte yandan CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 7 Ekim’de kamuoyuna duyurduğu çözüm önerileriyse şu maddelerden oluşuyor; “Esnaf Bakanlığı kurulmalıdır. Sicil affı çıkarılmalıdır. Esnafımızın kullandığı krediler, faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmelidir. Kiralarda stopaj kaldırılmalıdır. AVM’ler haftanın bir günü kapanmalıdır. Esnafın sosyal güvenlik primleri, iş yerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanmalıdır. Esnafa salgın sürecinde haksız, insafsız ceza yazılmamalıdır. Devlet esnafa olan borçlarını ödemelidir. Hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmelidir. Küçük esnafımızın yanında çalışanların, kısa çalışma ödeneği ile ilgili yaşadığı sorunlar giderilmelidir. Kamu kurumları, iş yerleri kapalı olduğu sürece kiracısı olan esnafımızdan kira almamalıdır. Ertelenen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olanağı getirilmelidir. Esnafımıza yönelik icra işlemleri durdurulmalıdır. Okul kantinlerinden bir yıl süreyle kira alınmamalıdır. Servis işletmecilerinden alınan teminat mektupları iptal edilmelidir. Altı milyon sokak esnafımız kayıt içine alınmalı ve güvenceye kavuşturulmalıdır. Pandemi boyunca zarara uğrayan esnafa kira desteği sağlanmalıdır.”