Efeler ilçesinde yaşayan Funda Aktaş Çetin’in hayatı, arkadaş tavsiyesiyle değişti. Çevresinde yaptığı yemeklerle ün salan evli ve bir çocuk annesi Çetin, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine 12 yıl önce unlu mamüller üzerine dükkan açtı. Herhangi bir destek almadan kendi imkanları doğrultusunda açtığı dükkanında Çetin, tüm ürünleri kendi el emeğiyle hazırlıyor. Çetin’in kek, kurabiye ve börek çeşitleri başta olmak üzere yaptığı birçok ürün, yoğun talep görüyor. Siparişlere yetişmekte güçlük çeken ve günde 15 saat çalışan Çetin, ortaya koyduğu girişimcilik başarısıyla hemcinslerine de örnek oldu.

“İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM”

Açtığı dükkanıyla aile ekonomisine katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu belirten Çetin, “Arkadaşlarımın tavsiyesiyle dükkanımı açtım ve ekonomik hayata adım attım. Bir kadın olarak kendi işimi kurmamın gururunu yaşıyorum. Bazen siparişlere yetişmekte güçlük yaşıyoruz. Hijyen ortamında ve sağlıklı koşullar altında yaptığımız ürünlerimiz yoğun talep görüyor. Ürünlerimizin yoğun talep görmesi bizleri çok mutlu ediyor. Müşterilerimiz ürünleri kendi el emeğimle yaptığımı görüyor. Kendi evlerindeki ortamı biz dükkanımızda onlara yaşatıyoruz. İşimi çok seviyorum ve büyük keyif alıyorum” dedi. Tüm kadınları ekonomik hayata adım atmaya davet eden Çetin, “Bu devirde kadınlarımızın, kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor. Kendime inandım ve sermayem olmadan açtığım dükkanım sayesinde kızımı okuttum. Kadınlarımız her işin üstesinden gelir. Yeter ki kendilerine inansınlar. İş hayatına adım atarak hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlasınlar” diye konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ”

Mahallesinde yaşayan vatandaşların her zaman yanında olduğunu belirten Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, “Funda hanım gibi başarı kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Mahallemizin gururu olan bu işletmelerden alışveriş yaparak onlara da destek oluyoruz. Kadınlarımız, kendi işlerini kurarak aile ve ülke ekonomisine katma değer katmalı. Ekonomik hayata adım atmak isteyen tüm kadınlarımız, kendilerine inanmalı. Çünkü kadınlar, her işi layıkıyla başarır. Girişimci olan kadınlarımızı her zaman desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.