Çam ormanıyla birlikte yanan yüzlerce kovanla arıcıların emekleri boşa gitti. Söke'den başlayarak Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın tamamını kaplayan antik Samson Dağları'nın doğu bölgesinde tarım arazisinde başlayan yangın ormana sıçradı.

50 EV BOŞALTILDI


Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırına kadar ulaşan yangına İzmir ve Muğla'daki Orman Bölge Müdürlüklerine bağlı 5 helikopter, 2 uçak, 30 arazöz, 10 su tankeri ve 4 dozerin yanı sıra itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının yerleşim yerlerini de tehdit etmeye başlaması üzerine tedbir amaçlı olarak Yenidoğan bölgesindeki 50 ev boşaltıldı. Rüzgarın etkisiyle alevlerin yayılması nedeniyle uzun süren çalışmaların ardından yerleşim yeri ve Milli Park’a sirayet etmeden yangın kontrol altına alındı.

ACI TABLO GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI


Yangın bölgesinde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ile Mustafa Savaş incelemede bulunurken çalışmalarla ilgili Muğla Orman Müdürü Yasin Yaprak’tan bilgi aldı. Yangının bıraktığı acı tablo gün ağarması ile ortaya çıktı. Yangında 20 dönüm tarım arazisi, 30 dönüm orman ve yüzlerce kovanın yandığı belirlendi. Arıcılar, kovanlarının yanması nedeniyle yetkililerden yardım talep etti.