Kongre sürecinin yaşandığı MHP'de ilçe kongreleri, 17 Ağustos'ta Karacasu ve Koçarlı ile başlayacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından da il kongresi gerçekleştirilecek. Tek liste ile kongrelere gitmeye hazırlanan partide, 17 ilçe başkan adayından 16'sı belli oldu.

“YENİ KIRGINLIKLARA YOL AÇMAYACAĞIZ”

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, kongre sürecinde partililer arasında kırgınlık yaşanmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek, "Bugüne kadar kırılacağımız kadar kırıldık. Birlik, beraberlik içerisinde olmak, yeni kırgınlıklara yol açmamak için ilçelerde kongrelerimize tek liste ile gideceğiz. Kongrelerde ikinci liste çıkarılmasına, Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda izin vermeyeceğiz. 17 ilçe başkanımızdan 16’sı adayımızdır. Sadece Yenipazar’da İlçe Başkanımız Osman Bolatoğlu ile adaylığı konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Kongrelerimizin sonucunda oluşacak kadrolarımızla, Aydın’da 3 milletvekili çıkardığımız 2007 ruhunu yeniden yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi.

“KAPIMIZ AÇIK”

MHP Genel Merkezi ve Genel Başkanları Devlet Bahçeli'nin emrinde olduklarını belirten İl Başkanı Alıcık, kendileri ile çalışmak isteyen tüm vatandaşlara da kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.