Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay başkanlığında Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay ile kurum müdürleri, esnaf odası başkanlarının katıldığı denetimlerde kolluk kuvvetleri ile birlikte zabıta ekipleri sahaya indi. Kazım Karabekir Caddesi’nde (Sevgi Yolu) başlayan denetimlerde ilçe genelinde umuma açık alanlar ve toplu taşıma araçları kontrol edilirken vatandaş koronavirüse karşı alınacak tedbirler konusunda uyarıldı. Denetimlerde görev alan görevliler, vatandaşların ateş ölçümünü yaparken maske ve el dezenfektanı dağıttı.

DÜĞÜN, CENAZE MERASİMLERİNE GİTMEYİN


Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, denetimlerin halkın sağlığı için yapıldığını belirterek, “ Koronavirüs salgınının ne kadar tehlikeli olduğunu hepimiz görüyoruz. Herkesin bu hastalığa karşı kendini ciddi anlamda koruması gerekir. Görevlilerimiz üzerine düşeni ne kadar yerine getirirse getirsin burada en önemli görev vatandaşa düşüyor. Önlemlerimizi almazsak bu hastalığı yenmemiz mümkün değil. Bana bir şey olmaz diyenler olabilir. Ama bu hastalık bulaşıcı, beklemediğimiz bir anda yakınlarını hayattan koparabilir. Umursamazlık gösterme lüksümüz olmadığından bugün tüm idarecilerle birlikte sahadayız. Her yeri denetleyip vatandaşları dikkatli olmaları için uyarıyoruz. Vatandaşlardan maske takmalarını, sosyal mesafeyi korumaları ve temizlik kurallarını uymalarını, taziye ve düğün merasimlerine gitmemelerini birlikte halay çekmemelerini istiyoruz. Umarım hep birlikte bu hastalığı yeneceğiz” dedi.

TÜM TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ


Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ise, “Efeler Belediyesi olarak maske ve sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Bugün İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda tüm kurum temsilcileri ile birlikte kapsamlı bir denetim gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın tüm önlemleri hassasiyetle yerine getirerek koronavirüs mücadelesini başarılı bir şekilde sonlandıracağına inanıyorum” diye konuştu.