Germencik Belediyesi, Ortaklar Mahallesi'nde 4 dönüm alan üzerinde kurulu bulunan Aile Çay Bahçesi'ni yenileyerek, parka dönüştürdü. Güzel bir görünüme kavuşan parka belediye meclisi, Şırnak'ta geçen yıl PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Ortaklarlı 24 yaşındaki sözleşmeli piyade er Görkem Akkuş'un ismini verdi. İçerisinde açık ve kapalı alanlar ile çocuk oyun gruplarının yer aldığı park, törenle hizmete açıldı. Açılışa şehidin annesi Nazife Akkuş ve yakınları ile Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“VATANIMIZ İÇİN ŞEHİT DÜŞTÜ”


Törende konuşan Belediye Başkanı Öndeş, Ortaklar'ın sosyal ihtiyacına katkı sunmak için hem açık, hem de kapalı olarak kullanılabilen güzel bir tesis inşa ettiklerini belirterek, "Göreve gelmemizden kısa bir süre sonra, memleketimizin evladı Görkem Akkuş vatanımız için şehit düştü. Belediye olarak biz de şehidimizin adını yeniden düzenlediğimiz parkımızda yaşatmak istedik. Bu parkımızda şehit ailelerine ve gazilerimize ücretsiz hizmet sunacağız. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Dua edilmesinin ardından Başkan Öndeş; Kaymakam Işık ve şehidin annesi Nazife Akkuş ile birlikte kurdele keserek, Sözleşmeli Piyade Er Şehit Görkem Akkuş Parkı'nı hizmete açtı.