Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıl dönümünde şube binası önünde bir kutlama programı gerçekleştirdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve gazilerin ev sahipliğinde yapılan kutlama etkinliğine Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya, TÜED Başkanı Faruk Baştepe, İlçe Müftülük yetkilileri ile gazi aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler Nazilli İlçe Müftülüğünden gelen vaizin dua okumasıyla devam etti. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Hasan Karataş, harekatın hikayesini anlattı.

“BURUK KUTLADIK”


Karataş, “KKTC’de bizim başardığımız, dünyaya sesimizi duyurduğumuz bir günün 46. yıl dönümünü kutluyoruz. Çünkü ölüme gitmiştik. Deniz aşırı, geri dönülmesi imkansızdı. 1930’da Gazi Mustafa Kemal, Antalya’da işaret edip bu adayı mutlaka alın deyip vasiyet etti. Vasiyetin de bizim tarafımızdan yani 35 bin 500 kişi tarafından yerine getirilişi o dönemdeki askerlerin bir onuru ve gururdur. Övünülmesi gerekir. Bunu tekraren her sene doğum günü gibi kutluyoruz. Gönül isterdi ki siyasilerimiz, devletin yetkilileri tam takım burada olsun. Canları sağ olsun. Sadece İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakdan Öztürk, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya katıldı. Buruk kutladık. Pandemi de etkiledi. Bütün gazi arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

SİYASİLER VE DEVLET ERKANI TÖRENE GELMEDİ


Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıl dönümü nedeniyle yapılan törenlere sadece İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Ateş Akkaya katıldı. Diğer siyasilerin ve devlet yetkilerinin törene katılmaması dikkat çekti.